İzmir'de 30 Ekim gunu yaşanan depremin ilk dakikalarından itibaren sahada faaliyet gostermeye başlayan Ege Genc İş İnsanları Derneği (EGİAD), yardım kapsamını genişletmek icin uyeleriyle birlikte Acil İcra Kurulu Toplantısı gercekleştirdi. Deprem Koordinasyon Komitesi kurularak uye işyerlerinin bulunduğu bolgelerde universitelerle birlikte deprem tetkiki yapılması da kararlaştırıldı.
İzmir'de meydana gelen depremin ardından EGİAD İş dunyası zarar gorenlere yardım konusunda harekete gecti. Yakınlarını kaybedenlere tekrar baş sağlığı, yaralılara şifalar dileyen EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, tum İzmirlilere gecmiş olsun dileklerini iletti. Depremin hemen ardından yonetim kurulu ile harekete gecen Başkan Aslan, uyeleri ile koordine olarak yardım destek paketi hazırlıklarını başlattı.

İzmir Buyukşehir Belediyesi, STK Afet Koordinasyon Masası ve Sosyal Hizmetler ile birlikte hareket eden EGİAD, uyeleriyle duzenlediği Acil İcra Kurulu Toplantısı ile yardım edeceği ihtiyac listesini de genişletti. Depremden bu yana uyelerini koordine ederek, lojistik, gıda, su, giyecek, hijyen kiti, dezenfektan, erzak, yatak, battaniye, mat, uyku tulumu, halı, masa, sandalye, seyyar wc, ofis desteği, odun, soba, cep ısıtıcı, palet, yalıtım plakası bağışı ve desteğinde bulunan EGİAD - Ege Genc İş İnsanları Derneği, cocukların ağır travma gecirdiği şu gunlerde minikler icin etkinlikler duzenlemeyi de ihmal etmedi.
Depremzedeler duzluğe cıkana kadar hepimiz sorumluyuz
EGİAD bunyesinde Deprem Koordinasyon Komitesi'nin oluşturulmasına ve her gun cadır kentte iki yonetim kurulu uyesinin fiziken bulunmasına karar verilen toplantıda konuşan EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, bircok kayıp verilmesinden duyduğu uzuntuyu dile getirerek, "Ancak boylesi guclu bir depremden daha buyuk kayıplarla cıkılmaması tek tesellimiz. Daha cok can kaybımızın olmaması tek avuntumuz. Yitirilen canlar icin cok uzgunuz. İnanılmaz bir İzmir dayanışması var. Şehir dışından gelen, destek olan herkes umut veriyor. Şimdi evsiz kalan hemşerilerimiz icin neler yapabiliriz, nasıl cozum uretebiliriz onun uzerinde calışıyoruz. Bizler de her gun onlarla aynı duşunceler icerisindeyiz. Canımızla başımızla calışıyoruz, ta ki onlar duze cıkana kadar bu hepimizin sorumluluğudur" dedi.
İzmir'in buyuk bir sınavdan gectiğini vurgulayan EGİAD Başkanı Aslan, "EGİAD olarak tamamen konsantre olarak yaraları sarmaya calışıyoruz. EGİAD'ın gucunu depremzedelere aktarmaya hazırız" dedi.
Cocuklara el uzatacağız
Depremin en buyuk travmasını kucuk cocukların yaşadığını ve onlara el uzatmanın en buyuk sorumlulukları olduğunu diye getiren Aslan, bu kapsamda cocuk etkinlikleri ve travmanın atlatılmasına yardımcı olacak şekilde psikolog calışmalarının da hazırlıkları kapsamında olduğunu vurguladı.
Bu deprem İzmir'de donum noktası oldu
Bu depremin İzmir'in gidişatı ile ilgili onemli bir donum noktası olduğunu ifade eden Aslan, uzun vadede uye işyerlerinin bulunduğu bolgelerde universitelerle birlikte deprem tetkikleri gercekleştirebileceklerini de belirterek, "Bu deprem İzmir icin onemli mihenk taşlarından biri olacak. Tarihte İzmir Yangını ne kadar onemli bir donum noktası olduysa bu deprem de boyle bir donum noktası yaratacak. İnşallah İzmir'e teveccuhunu azaltmayan, ders alınmasını sağlayan ve deprem yonetmeliğine uygun bir yapılanmayı sağlayan bir donum noktası olur. El ele olursak bugunleri de atlatırız" diye konuştu. - İZMİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı