FATİH'te birlikte yaşadığı eski eşi Ayşe Ozlem Bağdemir'i (45) ağzını bantladıktan sonra boğazını sıkarak oldurduğu iddiasıyla yargılanan Tuncay Tezcan, "Kasten oldurmek" sucundan sabıkasız oluşu ve tahrik hukumleriyle indirim yapılarak 15 yıl hapis cezasına carptırıldı.İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya, tutuklu sanık Tuncay Tezcan getirildi. Oldurulen Ayşe Ozlem Bağdemir'in annesi Semra Bağdemir ve Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu. Duruşma savcısı esas hakkındaki mutalaasında, sanık ve maktulenin onceki tarihlerde evli oldukları ve boşandıklarını, aralarındaki goruşmeler sonrasında yeniden birlikte yaşamaya başladıklarını belirtti. Tanık beyanlarına gore taraflar arasında şiddetli gecimsizlik bulunduğunu, olay tarihinde cıkan tartışmada sanığın kadını oldurduğu, sanığın da bunu kabul ettiği anlatılan mutalaada, sanığın tahrik hukumlerinden faydalanmak icin bir takım iddialarda bulunmuşsa da bunların soyut iddia olarak kaldığı kaydedildi. Tanık ifadelerine gore sanığın kadının ailesinin evine donmesi halinde zarar vereceğini soylediği de belirtilerek sanık Tezcan'ın "Kasten oldurme" sucundan muebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.
ŞİKAYETCİ ANNE: EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN
Maktulenin annesi şikayetci Semra Bağdemir, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtti. AİLE BAKANLIĞI AVUKATI: CANAVARCA HİSLE OLDURMUŞTUR İNDİRİM UYGULANMASINAile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz, sanığın Bağdemir'i canavarca hisle ve eziyet cektirerek oldurduğunu, kadının panik atak hastalığını bildiği halde boyun bolgesinden ağız bolgesine kadar kumaşla sararak, kumaş uzerini ve ağız cevresini koli bandıyla cevrelediğini, olumun ağız burun tıkanması ve boyuna basıdan gercekleştiğini belirtti. Avukat Boz, sanığın eşini tasarlayarak oldurduğunu belirterek en ust hadden cezalandırılmasını ve herhangi bir takdiri indirim uygulanmamasını talep etti.

SANIK AVUKATI: İLACLARIN BİLİNCİ NASIL ETKİLEDİĞİ BELİRLENSİNSanık Tuncay Tezcan'ın avukatı Zeynep Koylan, muvekkilinin olay tarihinde kullandığı ilacların bilincini nasıl etkilediği hususunda bilirkişi raporu alınmasını talep etti. Sanık Tezcan, son sozunde "Takdir yuce mahkemenindir" dedi.
15 YIL HAPİS CEZASINA CARPTIRILDIMahkeme heyeti, sanığı "Kasten oldurmek" sucundan once muebbet hapis cezasına carptırdı. Sanığın tahrik altında sucu işlediğine kanaat getiren heyet, sabıkasız oluşunu da dikkate alarak cezayı 15 yıl hapis cezasına indirdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
OLAYIN GECMİŞİİddianameye gore, olay 24 Mayıs 2019'da saat 06.50 sıralarında meydana gelmişti. Maktulun oğlu sabah saatlerinde eve gelip yatak odasında annesini ağzı bantlı bir şekilde hareketsiz yatarken gorduğu, bu esnada babasının evden cıktığını ve annesini oldurmuş olabileceği yonunde polise ihbarda bulunduğu belirtiliyordu. Maktulenin boyun bolgesinden ağız bolgesine kadar sarılı olan kumaş ve uzerine yapışık vaziyette olan koli bantlarının ve yatağının başucunda da "Bunu siz istediniz" şeklinde el yazısıyla yazılmış not bulunduğu belirlenmişti. Sanık Tuncay Tezcan'ın ifadesinde, eşiyle 1993 yılında evlendiklerini, 2011'de boşandıklarını, 2015'te tekrar bir araya geldiklerini, karısının kendisini aldatması nedeniyle ayrıldığını, 2017'de cocuklarının ısrarıyla tekrar bir araya geldiklerini, cevresinin eşiyle yaşaması nedeniyle surekli huzursuzluk verdiklerini, olay gunu cok sayıda ilac ictiğini, notu bu nedenle yazdığını, ilacın da etkisiyle maktulenin bağırmasını onlemek amacıyla hobi malzemesi olarak kullandığı bantla ağzını bantladığını, niyetinin eşini oldurmek olmadığını, niyetinin intihar etmek olduğunu soylediği yer almıştı. Polis tarafından mezarlıkta yakalanan sanık Tuncay Tezcan, cıkarıldığı mahkemece 27 Mayıs 2019'da tutuklanmıştı. Hakkında "Canavarca hisle veya eziyet cektirerek eşi kasten oldurme" ve "Kasten oldurme" suclarından ağırlaştırılmış muebbet ve muebbet hapis istemiyle dava acılan sanık Tezcan duruşmadaki savunmasında da eşinin kendisini aldattığını iddia ederek, "Eşimi herkesten cok seviyordum. Benim zaafımı kullandı. Gittiği zaman gelmiyordu. Yaptığı işlerle beni tahrik etti. Oldurmek istemedim. İlaclar yuzunden sarhoş gibi olmuştum. Olanları hicbir şekilde hatırlamıyorum" demişti.
Goruntu dokumu: ------------------Arşiv

- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı