İstanbul'da losemi tedavisi gorduğu hastanede yaşamını yitiren Oğretim Gorevlisi Şebnem Koseoğlu icin gorev yaptığı Alanya HEP Universitesinde anma toreni duzenlendi.
Oldukca duygusal anların yaşandığı anma toreninde, ilk konuşmayı Alanya HEP Universitesi Rektoru Prof. Dr. Ali Ekrem Ozkul yaptı. Oğretim Gorevlisi Şebnem Koseoğlu'nun (31) guler yuzlu ve sıcakkanlı kişiliğinden bahseden Prof. Dr. Ali Ekrem Ozkul, "Sizleri burada Şebnem'in olduğu, onun duzenlediği bir etkinlikte misafir etmeyi cok isterdik. Ancak bu maalesef bu olmadı. Kendisini cok erken kaybetmenin uzuntusunu yaşıyoruz. Bizim gorevimiz sevgili Şebnem'in anısını yaşatmak ise, O'nu kuruma kattığı neşe, enerji ve dinamizm ile yaşatmamız gerekir. Bu konuda arkadaşlarımızla cok guzel bir başlangıc yaptık. Universitemizin konferans salonuna Şebnem Hocamızın adını verdik. Koseoğlu ailesine, yakınlarına, oğrencilerine ve arkadaşlarına ve universitemize baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.
"Alanya'yı ve Alanya HEP'i cok severdi"
Anma toreninde Mimarlık Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Erol Sayın ve Alanya HEP Universitesi Turizm İşletmeciliği Bolum Başkanı Dr. Oğretim Uyesi Nihan Sidar da duygu ve duşuncelerini dile getirdi. Şebnem Koseoğlu'nun etrafına pozitif enerji yayan bir kişi olduğunu soyleyen Prof. Dr. Erol Sayın, "Şebnem, pozitif enerji yayan bir meslektaşımızdı, etrafına neşe sacardı. Onun ışığını sacmaya devam ettirmeye calışacağız. Ne kadar başarırız, bilmiyorum. İlişki kurmakta, ilişki oluşturmakta cok başarılıydı. Genc arkadaşların bu yonunu ornek almasını canı yurekten dilerim. Bizim toplumumuzda az bulunan bir ozellik ortaklaşa bir şey uretmek. "Ortaya Karışık"ı uretti, yıllarca sebatla surdurdu. Organizasyon yapmak cok zor bir şeydir. O, bunu tereyağından kıl ceker gibi yapardı. Alanya'yı ve Alanya HEP'i cok severdi. Kendisini unutmayacağız" diye konuştu.
"Şebnem, iyilik elcisiydi"
Turizm İşletmeciliği Bolum Başkanı Dr. Oğretim Uyesi Nihan Sidar, yakın dostu ve calışma arkadaşı Şebnem Koseoğlu'nu anlatırken zor anlar yaşadı. Şebnem'in son nefesine kadar iyilik peşinde koştuğunu soyleyen Dr. Oğretim Uyesi Nihan Sidar, "Universitemizde akademik danışmanlığını yuruttuğu ve kurucusu olduğu Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu ile Losemi hastalarına, cocuklara, engelli vatandaşlarımıza, sokak hayvanlarına, ihtiyac sahiplerine sayısız projeler ile yardım eli uzattı. Hastalığıyla olan mucadelesini Maskeli Şebnem olarak paylaşımlarıyla bir suru hastaya umut verdi destek oldu. Şebnem hayatında olan tum insanlara renkli olmayı ve her anı prenses gibi doya doya yaşamayı oğretti. Gun batımından keyif almayı oğretti. Sevginin karşılıksız olduğunu, insanlara dokunabilmeyi ve onlara iyi gelebilmeyi, pembeyi sevmeyi, coğu insana hayal kurabilmeyi, kahkahalarla dolu gulmeyi oğretti" ifadelerini kullandı.
"Şebnem'in adı konferans salonunda ve parkta yaşayacak"
İş adamı Ali Hancı, Alanya Belediye Meclisinin aldığı kararla, Şebnem Koseoğlu'nun adının parkta yaşatılacağını duyurdu. Şebnem Koseoğlu'nun torene katılamayan oğrencilerinin duygu ve duşunceleri hazırlanan video ile katılımcılara aktarıldı. Torenin sonunda Alanya HEP Universitesi Konferans Salonu'nun adı, Şebnem Koseoğlu konferans salonu olarak değiştirildi. Ailesi, Şebnem Koseoğlu'nun calışmalarının sergilendiği alanı gezerken gozyaşlarına hakim olamadı. Torenden sonra ailesi, arkadaşları Şebnem Koseoğlu'nun mezarını ziyaret etti.
Alanya HEP Universitesi Konferans Salonu'nda gercekleştirilen torene, Alaaddin Keykubat Universitesi (ALKU) Rektoru Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya HEP Universitesi Rektoru Prof. Dr. Ali Ekrem Ozkul, Alanya HEP Universitesi Mutevelli Heyeti Başkanı Hilmi Tokuş, Alanyaspor Başkanı Hasan Cavuşoğlu, iş adamı Ali Hancı, Koseoğlu'nun ailesi, iş arkadaşları, oğrencileri ve sevenleri katıldı. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı