GUMUŞHANE'nin Kelkit ilcesinde ciftci ailenin oğlu Abdullah Cakır (21), koy yollarında başladığı tutkunu olduğu atletizmde kendini geliştirdi, katıldığı Dağ Koşusu'nda Balkan Şampiyonu oldu. Cakır, "Koyde koşarken bana 'deli' diyorlardı. Ama bunlara rağmen inancımı kaybetmedim" dedi.
Kelkit'in Kaş koyunde hayvancılık ve ciftcilikle gecimini sağlayan Halil İbrahim ve Solmaz Cakır ciftinin oğulları Abdullah Cakır, kucuk yaşta atletizm sporuna merak sardı. Sabah erken saatlerde kalkan Cakır, ailesine yardım ettikten sonra koy yollarında tutkunu olduğu atletizmde kendini geliştirdi. Diyarbakır Dicle Universitesi Beden Eğitimi ve Spor Yuksekokulu'nu (BESYO) kazanarak bu yıl eğitime başlayan Cakır, aldığı profesyonel desteklerle atletizmde kısa surede buyuk başarılar elde etmeye başladı. Genclik ve Spor İl Mudurluğu Atletizm Antrenoru Ercan Muslu yonetiminde calışan Cakır, once Turkiye, ardından Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Buyuk Erkekler kategorisinde şampiyon oldu.
Planlı ve programlı calıştığını anlatan Abdullah Cakır, "Gumuşhane'nin cevre illeri olan Ordu, Trabzon ve Rize'de yarışmalarda başarılar elde ettim. Buralarda elde ettiğim başarılar beni atletizm iyice surukledi. Sporcu arkadaşlarım milli atlet olduktan sonra bircok fırsatın doğabileceğinden bahsetti. Ben de milli atlet olabilmek icin imkanlarımı zorladım" dedi.
'KOYDE KOŞARKEN BANA 'DELİ' DİYORLARDI'Tek başıma mucadele ettiğini anlatan Cakır, "Koyde hem işlere baktım hem de sabahları koşuyordum. Gecim kaynağımız hayvancılık ve ciftcilik. Sabah 6'da kalkar ineklerimizi yedirir, temizliklerini yapardık. 8'de ise koşmaya başlardım. Bir saat sonra gelir kahvaltı yapardım ve evin işlerini yardımcı olurdum. Koy yerinde imkanlarımız cok kısıtlı olduğu icin ben yol kenarlarında, dağlarda ve arazilerde koşardım. Koşmaktan cok zevk alırdım. Koyde yaptığım spora cok sıcak bakmıyorlardı. Koyde koşarken bana 'deli' diyorlardı. Ama bunlara rağmen inancımı kaybetmedim. Başaracağıma inanıyordum. Hicbir zaman pes etmedim. Direndim ve cok calıştım. Olumsuzlukları kafama takmamaya calıştım" diye konuştu.Aldığı her başarının kendisini daha da hırslandırdığını anlatan Cakır, "Bir şeyleri başardıkca destek gormeye başladım. İlk başta sıcak bakmayan insanlar başarılarımdan sonra destek vermeye başladı. Bireysel olarak ise dunya ve Avrupa şampiyonasında derece yapmak istiyorum. Bana destek olan herkese cok teşekkur ediyorum" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Sinan UCAR