DUZCE'de doğuştan bedensel engelli olan Zeynep Ozturk (8), boncuktan yaptığı bileklikleri satarak, para biriktirmeye başladı. Zeynep sattığı bilekliklerden elde ettiği gelirle koy okullarında eğitim goren cocuklara bot, mont ve tablet almak istediğini soyledi.
Karahacımusa Mahallesi'nde oturan doğuştan bedensel engelli Zeynep Ozturk, koy okullarında okuyan yaşıtlarının cektiği zorlukları gorunce boncuktan bileklik yaparak, satmaya başladı. Kendi yaşadığı tum zorlukları bir kenara bırakan Zeynep Ozturk, bileklikleri satarak, elde edeceği gelirle koy okullarındaki cocuklara bot, mont ve tablet gibi urunler almak istiyor.
'BUYUKLERİMİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM'Yaşıtlarına yapılan yardımlarla mutlu olduğunu soyleyen Zeynep Ozturk, "Değişik şekillerde, değişik renklerde bileklik yapıyorum. Bilekliklerden gelen paralarla koy okullarındaki kardeşlerimize bot, mont, tablet gibi şeyler alacağım. Bağış yapmayacağım, ben alacağım ve hediye edeceğim. Bu tip yardımlar kardeşlerimizi cok sevindiriyor. Bu tur yardımların devamlı yapılması gerekiyor. Buyuklerimin desteklerini bekliyorum." dedi.
'ZEYNEP YAPABİLİYORSA HERKES YAPABİLİR'Murat Ozturk ise kızı Zeynep ile gurur duyduğunu ve oldukca duygulandığını ifade ederek, "Doğuştan bedensel engelli ama rabbime şukurler olsun boyle bir evladımız var. Cok akıllı, bizi gururlandırıyor. Her zaman boyle guzel işler yapıyor. Merhametli olmasını da cok seviyorum. Biz de destek oluyoruz. İlk yaptığı bilekliği ben aldım. Ardından dedesi aldı. Şu ana kadar butun akrabalarını arayarak, satış yapmaya calışıyor. Şu ana kadar 30 tane sattı, 50 sipariş aldı. Bu başlangıc olsun, Zeynep yapabiliyorsa herkes yapabilir" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tezcan SOLMAZ