ANTALYA'da Rus asıllı Anna Orekhova'nın (39) işlettiği kuafore gelen eski sevgilisi Vehbi S. (38), kadının telefonu ve iş yerinin camlarını kırdıktan sonra şiddet uyguladı. Vehbi S.'nin yerden aldığı cam parcasıyla olumle tehdit ettiği Orekhova'nın imdadına, komşuları yetişti. O anlar ise guvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, 29 Ekim gunu saat 18.30 sıralarında Fener Mahallesi'ndeki bir kuaforde meydana geldi. Rus asıllı Turk vatandaşı kuafor Anna Orekhova, iki yıl once tanıştığı Vehbi S. ile sevgili oldu. Orekhova, evlilik dışı hamileliğinin 5'inci ayında, Vehbi S.'nin uyuşturucu madde bağımlısı olduğunu oğrendi. Sevgilisine 'Uyuşturucuyu bırak, ya da ayrılalım' diyen Anna Orekhova, bu isteği yerine getirilmeyince Vehbi S.'den ayrıldı. Orekhova'nın evinden taşınıp, aynı sokakta ev kiralayan Vehbi S., kadına psikolojik şiddet uygulamaya başladı.
Cocuğun dunyaya gelmesinin ardından Vehbi S.'nin baskıları artınca, polis merkezine giderek şikayetci olan Anna Orekhova, temmuz ayında 1 aylık uzaklaştırma kararı aldırdı. Orekhova, uzaklaştırma kararının bitmesinin ardından Vehbi S.'den sozlu ve fiili şiddet gormeye devam etti. Avukatı aracılığıyla uzaklaştırma kararının uzatılması icin mahkemeye başvuran Anna Orekhova, olumsuz yanıt aldı.
KUAFORDE DEHŞETİ YAŞATTI29 Ekim akşamı kuafore gelen Vehbi S., bir sure Anna Orekhova ile konuştuktan sonra kadının cep telefonunu kırdı. Ardından Orekhova'yı sacından surukleyen Vehbi S., iş yerinin camlarını kırdı. Kırılan cam parcasını alan Vehbi S., Anna Orekhova'yı olumle tehdit etti. Kadına şiddet uygulandığını goren başka bir kadın tepki gosterince cılgına donen Vehbi S., elindeki cam parcasıyla onu da tehdit etti. Cevrede oturanların geldiğini goren Vehbi S., olay yerinden uzaklaşırken, durumun bildirilmesi uzerine polis geldi. Saldırı anları ise kuaforun guvenlik kameralarına yansıdı.'BENİ DOVDU, SALONUMUN CAMLARINI KIRDI'Yaşadıklarını Demiroren Haber Ajansı'na anlatan Anna Orekhova, 10 yıl once Antalya'ya yerleşip sonrasında Turk vatandaşı olduğunu belirterek, şoyle konuştu: "Vehbi S., kendisini bana muteahhit olarak tanıttı. 2 yıl once birliktelik yaşadık. Hamileliğimin 5'inci ayında sahilde bana uyuşturucu kullandığını soyledi. Ardından evimin her tarafında uyuşturucu icerken kullandığı camları gormeye başladım. Kendisine uyuşturucuyu bırakmasını soyledim. Aksi takdirde ayrılacağımı belirttim. Ben cocuğumu sağlıklı ve mutlu bir ailede buyutmek istiyordum. Bana uyuşturucuyu bırakacağını soyledi, ancak bırakmadı. Kendisi benim evimde kalıyordu. Uyuşturucuyu bırakmayınca evden cıkardım. Fakat o benim sokakta ev tuttu. Sık sık etrafımda dolaşmaya ve bana şiddet uygulamaya başladı. Temmuz ayının sonunda bir aylık uzaklaştırma kararı cıkarttım. Beni rahat bırakmadı ve tehditlerine devam etti. 29 Ekim'de kadınlar adına cok ağır bir olay yaşadım. İş yerime geldi, beni dovdu, salonumun camlarını kırdı. Kırılan camı alıp, oldurmekle tehdit etti. 71 yaşındaki annem ve 9 aylık kızıma zarar verebilir. Dışarıya cıkmaya korkuyoruz."'CAN GUVENLİĞİ ACISINDAN TEDİRGİNİZ'Orekhova'nın avukatı Şafak Baysal ise kadına şiddetin son donemde arttığına dikkat cekerek, "Yine bir başka kadına şiddet olayı ile karşı karşıyayız. Muvekkilim eski sevgilisi tarafından ciddi şekilde darp edilmiştir. Muvekkilim bu kişi hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştır. Bu surenin uzatılması icin aile mahkemesine başvurduğumuzda, uzaklaştırma suresinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı gerekcesi ile talebimiz reddedildi. Ancak muvekkilim şiddet gormeye devam etmektedir. Son olayda, muvekkilimin iş yeri şupheli tarafından basılmış ve camları kırılmıştır. Şupheli eline gecirdiği cam parcasını muvekkilimin boğazına dayamıştır. Savcılığın bu konuda girişimde bulunmasını istiyoruz. Muvekkilim Turk vatandaşıdır, burada sadece annesi ve bebeği vardır. Can guvenliği acısından tedirginiz" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Suleyman EKİN