Kayseri Organize Sanayi Bolgesi Yonetim Kurulu Başkanı Tahir Nursacan, Turkiye İhracatcılar Meclisi (TİM) Ekim Ayı İhracat rakamlarını değerlendirdi.
Başkan Nursacan; "Bilindiği uzere tum dunyayı kasıp kavuran kuresel duzeyde etkili olan COVID-19 salgınının tum dunyada ekonomik ve sosyal etkileri olmasına rağmen 3. ceyrekte Kayseri'de ihracatımız artmaya devam etmektedir. Bircok dunya ulkesine kıyasla şukurler olsun ki Turkiye'de gostergelerimiz iyi gidiyor. Pandemi sureci ile bircok sektorde yaşanan durgunluk hukumetimizin aldığı tedbirler ve destekler ile hissedilir derece iyileşme gostermektedir. Kayseri'de Ekim ayında ihracatın, gectiğimiz yıla oranla yuzde 13.18 arttığını ve 2020'nin ilk 10 ayında Kayseri'den yapılan toplam ihracatın 2 milyar 16 milyon liraya ulaşmıştır. Bin 250 fabrika ve yaklaşık 70 bin uzerinde calışanı bulunan Kayseri OSB'de 2019 yılı Ekim ayı verilerine oranla 2020 yılı Ekim ayı elektrik tuketiminde yuzde 10,6 ve doğalgaz tuketiminde ise yuzde 9,3'luk bir artış gozlemlenmektedir. Elektrik ve doğalgaz tuketiminin artmış olması uretiminde arttığının doğrudan bir gostergesidir. Pandemiyi mumkun olan en az hasarla atlatacağımızı ve pandemi sonrası en hızlı toparlanacak ulkeler arasında olacağımıza inanıyorum. Sanayi sektorune verilen destekler; ekonomiye, uretime, istihdama ve ihracata olumlu olarak geri donmektedir. Bu gelişmeler doğrultusunda Hukumetimizin sanayi ve ticaretin canlanmasını etkileyecek reformlara devam etmesi en onemli beklentimizdir. Bu cercevede; Ulke olarak, yuksek milli değerlere sahip olmak, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve kureselleşen dunyada soz sahibi olmak en onemli hedefimiz olmalıdır. Sanayiciler olarak bizler; ulkemizin gelişiminin ve kalkınma hızının surekliliğin devam etmesi adına yatırım hamlelerini devam ettirmeli, en zor donemlerde bile calışmaya, uretmeye devam etmeliyiz. Turkiye, guclu yatırım, uretim ve ihracat altyapısıyla ihracatta ve buyumede oncu olmaya yeni donemde de devam edecektir. Yenidunya duzeninde daha guclu bir şekilde yer alabilmemiz icin ureticilerimizin korunması ve desteklenmesi buyum onem arz etmektedir." dedi. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı