Guney Kore'de toplamda 14 kadın ve bir cocuğu 30 yıl once oldurduğunu itiraf eden seri katil Lee Chun-jae'in "daha once yakalanmadığıma şaşırdım" ifadesi ulkede infaal yarattı.
Guney Kore'de 30 yıl once işlenen seri cinayet, katilin itirafıyla gun yuzune cıktı. Ulkenin Suwon kentinde mahkemeye cıkan 57 yaşındaki Lee Chun-jae, 30 yıl once 14 kadın ve bir cocuğu oldurduğunu itiraf ederek "Saklamak icin cok uğraşmadım. Kolayca yakalanacağımı duşundum" dedi. Seri katilin kan donduran acıklaması, mahkemede şaşkınlık yarattı.
HALA NEDEN ŞUPHELİ OLMADIĞIMI ANLAMIŞ DEĞİLİM
Chun-jae, 'Hwaseong seri cinayetleri' hakkında soruşturulma başlatıldığı donemde kendisinin de sorgulandığını ancak kısa sure sonra serbest bırakıldığını soylerken "Hala neden şupheli olmadığımı anlayabilmiş değilim" dedi. Eşininin kız kardeşine cinsel saldırıda bulunup oldurmekten 1994'te hukum giyen Chun-jae hakkında zaman aşımı nedeniyle dava acılmayacağı belirtildi. Mahkemede konuşan Chun-jae, 13 yaşındaki kız cocuğu oldurmek icin 'bir nedeni olmadığını' soyledi. 'Bu fevri bir hareketti' diyen Chun-jae, kurbanların ailelerinden ozur diledi. "Bircok kişinin sorgulandığını ve haksız yere acı cektiğini duydum. Tum bu insanlardan ozur dilemek istiyorum" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı