Eyupsultan'da, bir otomobil tarafından takip edilen motosikletli surucu silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu motosikletli ağır yaralanırken, otomobil kacarak kayıplara karıştı.
Olay, saat 02.00 Eyupsultan Akşemsettin Mahallesi Alperen Caddesi ile Ataturk Bulvarı kesişiminde meydana geldi. İddiaya gore, surucu kimliği henuz oğrenilemeyen 34 GAB 04 plakalı motosiklet, plakası ve surucu kimliği alınamayan otomobil tarafından takip edildi. Motosiklet surucusu Ataturk Bulvarı'ndan Alperen Caddesine donmeye calıştığı sırada otomobilden acılan ateş sonucu kurşun yağmuruna tutuldu.
Surucu motoru surmeye devam ederken yakınlarındaki park halinde olan taksi ile taksi durağına carparak durabildi. Surucu ise yere yığıldı. Bu sırada bazı mermiler yakınlarındaki taksi durağı ile park halindeki bir taksiye isabet etti. Yaklaşık 15 mermi yağdıran otomobil ise olay yerinden hızla kactı.
Taksi durağındakiler ise korku icinde yere yığılıp saklanmaya calıştı. Haber verilmesi uzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, ağır yaralı olan motosiklet surucusunu ilk mudahalenin ardından Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı.
Olay yerine gelen polis ekipleri guvenlik onleminin ardından olay yerinde delil incelemesi yaptı. Polis daha sonra saldırgan veya saldırganları yakalamak icin calışma başlattı.
"Hepsi 20 saniye icinde oldu,
Panikle yere yattıklarını ve neye uğradıklarını bilmediklerini belirten taksi surucusu Rıdvan Sunnetcioğlu, "Kurşun sesiyle beraber arkadaşıma baktım ve arabama bir şey vuruldu, kurşun sesi geldi. Yoldan gecen bir motosiklet benim arabama vurdu, ateş etmişler. Sonrasında vurulan bizden zannettik. Hepsi 20 saniye icinde oldu. Ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Buradaki olayın ne taksi durağı ile alakası var, ne yaralıyı ne de ateş edenleri tanıyoruz. Hicbirini tanımıyoruz, ne yaşadığımızı da bilmiyoruz. Tahminim oldu, ilk bir dakika kendisindeydi. 'Yardım edin' dedi, ne yapabiliriz ki. Polis ile ambulansı aradık. Benim arabama bir kurşun geldi, taksi durağına iki kurşun geldi" diye konuştu.
Olayla ilgili inceleme suruyor. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı