1.Giyimine Dikkat Eder
Bu erkeklerin hepsini gozlemlediğinde, giyimlerine muthiş derece onem verdiklerini gorursun. Pahalı markalar anlamında demiyorum. Kıyafetlerinin renk uyumlarına dikkat ettiğinde, goze yorucu gelmeyen cekici bir enerji yayarlar. Renk uyumumun nasıl olması gerektiğini gosteren tekniklerden bir tanesini aşağıdaki grafikte gorebilirsin.
Renk Cemberinde Zıt Renkler:
Renk uyumumun 3 turunden bir tanesi yukarıdaki gibidir. Renk cemberindeki zıt renkleri ustunde taşıdığında uyumlu gorunursun.
Aynı zamanda karizmatik erkeklerin giyimine baktığımda fark edeceğin ortak ozellik, kendilerine has tarzları olmalarıdır. Standart centilmen goruntulu erkekler (George Clooney gibi) bile giydikleri takım elbisede farklarını ufak detaylarla gosterirler. Bu konuda eksik olduğunu duşunuyorsan, uzmanın derhal yardım almanı oneririm.
2. Ozguven Sahibidir
Ben Ozguven konusunu 3 katmana ayırıyorum. Gorunen Katman, Yaşam Tarzı Katmanı ve Ozden Gelen Ozguven… Gercek ozguven, bu ucune sahip olunduktan sonra kendini gosterir. Peki bu uc katman kısaca nedir?
Gorunen Katman: Herhangi bir yabancı insanın seni ilk gorduğu anda yaptığı ozguven değerlendirmesidir. Konuşma bicimin, duruşun, giyimin, jest ve mimiklerin… Bu katmandaki ozellikleri bir seviyeye kadar taklit edebilirsin ama bir kişiyle fazla zaman gecirdikten sonra sahte olduğu anlaşılacaktır. Davranışlarının dayanacak hicbir kanıtı yoktur cunku… Bunları desteklemek icin ikinci katmana ihtiyacın var.
Yaşam Tarzı Katmanı: Karizma bir erkek sadece davranışlarıyla bunu gostermez. Yaşam tarzı da cekiciliğini destekler. Hobileri, iş hayatı, geliri, aile ilişkileri, aşk hayatı, arkadaş ilişkileri, bağlantıları… Bunların icerisine daha cok alan eklenebilir. Tum bunları bir erkek hayatına etkili bir şekilde dahil edebildiğinde, davranışları da tum bu tecrubeye destek cıkar.
Ozden Gelen Ozguven: İşte burada karizmatik erkek, diğerlerinden farkını gosterir. İlk iki aşamadaki katmanlar, hayatından her an gidebilir. Bunlar ortadan kaybolduğunda, kendini hala sevebilecek misin? Eğer cevabın evetse, doğru yoldasın. Eğer emin değil, bu konuda kendini geliştirmen gerekir.
3. İnsanlara Kendilerini İyi Hissettirir
Bu erkeklere baktığında, cevrelerinde her zaman sevilirler. Tanımadığı bir ortama girdiklerinde, hızlı bir şekilde kaynaşırlar, insanların ilgi odağı olurlar. Bu maddi ve ya fiziksel guce sahip olduklarından dolayı değildir. Cevresinde insanlar onun yanında mutlu olur.
Bunu nasıl yapabilirsin? Yani cevrendeki insanları nasıl mutlu hissettirirsin?
İyi taraflarını gormeye başla. Nefret ettiğin bir insanı şu anda duşunmeni istiyorum… Muhtemelen onun hakkında konuştuğunda devamlı kotu yorumlar yapıyorsun. Şimdi farklı bir şey yap ve iyi ozelliklerini duşunmeye başla. Karakterinde ve ya yaşamında hoşuna giden ve saygı gostereceğin bir şey var mı? Bunu yazının yorum kısmında bizimle paylaş.
4. Duygularının Kontrolundedir
“Erkekler ağlamaz”… Ne guzel soylenmiştir. Ulkemizde bu yoruma katılanlar da var, katılmayanlar da… Bir erkek ağlayabilir mi yoksa ağlaması onu gucsuz gosterir mi? Cevabı, HER İKİSİ! Bir erkek ağlayabilir ama burada onemli fark yaratacak, neye ağladığıdır?
4 aylık kız arkadaşının ondan ayrılmasına mı ağlıyor, yoksa cok sevdiği yakın birinin olumune mi? Ağır bir konuya girdiysem ve rahatsız olduysan, ozur dilemiyorum. Bunun farkını anlamanı istiyorum.
Hemcinslerimden aldığım bazı mesajlar beni deliye ceviriyor. Basit bir kız konusunu, dunyanın sonuymuş gibi anlatıyorlar.
Karizmatik bir erkek duygularının farkında olmalı. Bu erkekler hayattaki değerlerinin ne olduğunu tam olarak bildiklerinden dolayı, gereksiz konularda gozyaşı dokmezler. Onlar icin onemli değere sahip konularda gozyaşı doktuklerinde, dunyanın odak noktası olurlar.
5. Kitap Okuyarak Kendisini Geliştirir
Başarılı ve karizmatik erkeklerin evlerine goz attığında ( “Nereden bakacağım” diye soruyorsan internette onemli insanların evlerinde roportajları mevcut) kocaman kutuphanelere sahiptirler. Haftada birkac kitap bitirirler.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Erkekçe
- Karizmatik Erkeklerin 5 Ortak Ozelliği