Biz erkeklerin en buyuk sorunlarından bir tanesi karşı cinsten biriyle tanışmaktır. Hatta bircoğumuz icin tanışmak o kadar buyuk bir engeldir ki tanıştıktan sonra her şeyin bir corap sokuğu gibi geleceğini duşunuruz.

Peki tanışmayı bu kadar zor ve onemli yapan şey nedir? Bunun iki ana nedeni var. Birincisi tanışma korkusudur ve genetik yapımızdan dolayı butun erkeklerin ortak ozelliklerinden bir tanesidir. Bazılarımız bu korkuyu kontrol altında tutabilirken, bazılarımız bu korkuyu yeni insanlarla tanışmayı imkansız hale getirecek kadar yoğun yaşar. Bu nedenle tanışma korkusunu derinlemesine anlatan bir makaleyi onumuzdeki haftalarda yayınlamayı duşunuyorum.

İkincisi ve bu makalemde uzerinde duracağım konu ise “Nasıl Tanışılır”

Bir coğumuzun tanışma teknikleri konusunda hicbir fikri yok. Aslında bunun farkındayız, farkında olmasak bile birkac başarısız girişimden sonra bir yerlerde hatalar yaptığımızı anlıyoruz. Sorun şurada ki tanışmak bize oğretilen bir şey değil. Bunu kendi tecrubelerimizi bir araya getirerek oğreniyoruz.

Birkac sene once bu konular ilgimi cekmeye başladığında internetten konuyla ilgili araştırmalar yapmıştım ve oğrendiğim teknikleri kullanmaya başladığımda işler hicte benim hayal ettiğim gibi gitmemişti. Hatta onceki halimden bile daha kotuye gitmeye başlamıştı. Bunun nedeni yoğunlaştığım konunun “Kadınlarla tanışmak icin en iyi cumleler” olmasıydı ve ilginc bir şekilde cumlelerin işe yarayacağına inanıyordum. Yaşadığım kotu tecrubeler kadın-erkek etkileşiminin benim duşunduğumden tamamen farklı bir şey olduğunu farketmemi sağladı ve konuyu derinlemesine araştırmaya başladım. Bu araştırma sonucunda edindiğim tecrubelerin bir kısmını ilk defa duyduğunuzda size buyuk bir ihtimal mantıksız gelecektir fakat ne kadar işe yaradıklarını gorunce şaşırabilirsiniz.

KadınlarŞimdi standart bir senaryo oluşturup yapılması gerekenler ile yapılmaması gerekenleri bu senaryo uzerinden işleyelim. Bir ortamdasınız ve biraz ilerde cok cekici bir kadın tek başına duruyor (Cekici kadınlar cok nadiren bir ortamda tek başına bulunurlar) siz de bu kadınla tanışmak istiyorsunuz. Yaşadığınız heyecanı ve korkuyu bir kenara bıraktığınızda aklınıza gelen ilk şey buyuk bir ihtimal. İlginc bir şeyler bulmalıyım, olacaktır. Erkeklerin buyuk bir kısmı cekici bir kadın gorduklerinde ona kendilerinin diğer erkeklerden farklı veya ozel olduklarını gostermek ister. Ne yazık ki bu noktada hepimiz aynı icguduye sahibiz. Aklımıza gelen o muhteşem cumleyle kadının yanına gittiniz ve “Merhaba, kanatlarını evde mi bıraktın” dediniz. Tebrikler! Bir hafta icerisinde aynı cumleyi soyleyen 20. kişisiniz. Farklı olmaya calışırken diğer erkeklerden bir farkınız kalmadı ve kadın konuşmayı kibarca sonlandırdı.

Yapılmaması gerekenlerden bir tanesi de ona karşı ilgi duydunuzu daha tanışırken belli etmenizdir. Ama zaten ilgi duyduğumuz icin tanışıyoruz, dediğinizi duyar gibiyim. Bu noktadan sonra anlattıklarım doğru uygulandığı takdirde farklı olmaya calışmadan sizin oteki erkeklerden cekici bir şekilde farklı olduğunuzu gosterir. İlk once ilginizi direk belli ettiğiniz bir iki ornek vermek istiyorum. Mesela kadının yanına gittiniz “Merhaba ben Ali, sizinle tanışmak istedim cunku” ….veya “Merhaba size bir icki ısmarlayabilir miyim?” gibi cumleleri kullandığınızda onun bilincaltında alarm sinyalleri calmaya başlar ve sizi onunla beraber olmak isteyen potansiyel bir tehlike olarak gorduğu icin onun koruma kalkanlarını aktif hale getirmiş olursunuz. Bu noktadan sonra ne kadar caba gosterirseniz gosterin bu koruma kalkanını aşmanız neredeyse imkansızdır. İcki teklifinizi kabul edebilir hatta sizinle belli bir sure sizinle muhabbet de edebilir fakat koruma kalkanını bir kere aktif hale getirdiğiniz icin ilk fırsatta yanınızdan ayrılacaktır. Bedava bir ickiye niye hayır desin ki?

İlginizi belli etmeden onunla tanışmak icin ortamdan yararlanmayı bilmeniz gerekmektedir. Mesela onun yanından gecerken “Bugun burası hic kalabalık değil, hep bu kadar boş mu oluyor?” dediğiniz de acılışı yapmış oluyorsunuz ve onun tepkisine gore konuşmaya devam etme veya sonlandırma şansını elinizde tutuyorsunuz.

Bir diğer yontem ise bir konu hakkında ona fikrini sormaktır. Cunku kadınlar fikirlerini paylaşmayı severler hatta buna ihtiyacları bile vardır. Yanınızdaki arkadaşlarınızla konuştuğunuz bir konu hakkında onun fikrini şoyle alabilirsiniz “Merhaba, şuradaki arkadaşlarımla bir konuyu tartışıyorduk da gorduğunuz gibi ucumuzde erkek olduğumuz icin birde bayanın da goruşu alalım istiyorum. Sizce evde evcil bir hayvan beslemek isteseniz hangisini tercih ederdiniz kedi mi kopek mi?” Onun vereceği cevaba gore konuşmayı istediğiniz gibi yonlendirmeniz artık size kalmış. Bundan belli bir sure once bu acılışı kullandığımda karşı taraftan “Aa tabiki kedi. Benim evde iki tane kedim var!” diye bir tepki aldım ve iki dakika sonra cep telefonunu cıkartıp bana kedilerinin resimlerini gostermeye başlamıştı.

Tabi ki acılışlar bunlarla sınırlı değil. Zaman gectikce farklı yontemleri sizlerle paylaşacağım. Bu yontemlerin nasıl uygulanması gerektiği ve beden dilimizi etkili bir şekilde kullanma konusunda elimden geldiğindince yardımcı olmaya calışacağım.

Ama unutmayalım ki iletişimin sadece %7’si kullandığımız sozcuklerden oluşuyor. Geriye kalan %93’luk kısım beden dilidir. Yani kullandığınız cumleler ne kadar etkileyici olursa bunu beden dilimize yansıtamıyorsak hicbir tanışma yontemi işe yaramayacaktır.

Bir sonraki yazımda tekrar goruşmek uzere sağlıklı ve mutlu gunler dilerim.

Tolgahan Ozer
Erkek Magazin Yazarı