Arkadaşlarınızla bir restorana gidiyorsunuz ve herhangi bir masaya oturuyorsunuz. Karşı masanızda bir cift oturmuş yemek yiyorlar.
Aralarında oyle bir sohbet var ki, erkek surekli bir şeyler anlatmaya calışıyor. Kadın sigarasını cıkarıyor ve erkek bir hışımla kadının sigarasını yakıyor. Surekli kadınla ilgilenen bu erkeği gorduğunuzde sizde şaşırıyor hatta imreniyorsunuz. Kadın garsondan bir şey istiyor gibi oluyor ve bizim atıl kurt bir anda davranıp garsonu masaya getirtip kadınının isteğinin yerine getirilmesini istiyor.
Şimdi size soruyorum : Sizce bu cift evli mi yoksa flort eden iki sevgili mi?
Erkek Neden KonuşmazButun erkekler evlenmeden onceki donemlerde cenesi yerlerde gezer. Her şeyi konuşmak icin can atar birikmiş yoğunluğu bitirmek ister gibi bir boşalım yaşarlar. Oyle ki hem konuşmak hem de sevgilisini dinleme istekleri oldukca fazladır.
Coğu evli kadın bu surec icin;- istediklerini elde edene kadar hep bunu yapıyorlar, istekleri olunca dut yemiş bulbul oluyor diye duşunuyor.
Ne yani erkeklerin susmalarını nedeni gercekten evlenmek mi? Neden tum kadınların tek inancı bu gercek acaba ?
Nasıl bir psikolojiye giriyor erkek, eski konuşkan adamdan bir eser kalmıyor?
Bir zamanlar kadınıyla her şeyi yapmaya her şeyi konuşmaya hevesli adamın sus pus hale gelmesinde ki neden bir omur boyu yatağını doldurma garantisi mi gercekten ?
Galiba kadınların kabul etmesi gereken gercekler var, biraz bunların uzerine gitmemiz gerekiyor bence .
Kadınlar evlendikten sonra kocalarını nasıl sustururlar ?
1. Genelde kadınlar kocalarının anlattıklarına hemen karşı cıkma eğilimindedirler. Daha lafını bitirmeden ağzına tıkmak gibi bir şeyden soz ediyorum. Eşinin soylediklerine hemen karşı cıkan kadınların sonu, az konuşan bir koca ile omur gecirmek oluyor.
2. Kadınlar akıl vermeyi severler: Genelde bazı kadınlar hatta coğu kocasına cocuğuna konuşur gibi konuşurlar. Onların akıl hocaları olmayı isterler.; -bak hayatım aslında boyle yapmalıydın. Sen insanları tanımazsın ?..hayatım sana soyluyorum?..bak hic dinliyor mu ?…..heyyyy?
3. Adam eve birkac alışveriş paketiyle geldiğinde : – Ne şimdi bunlar, abartmışsın hayatım ya. Senden de bir şey isteyince dibini kazıyorsun. Ben sana on kere soyledim alışverişi yapma ver parayı ben alayım. Ama dileyen kim..Canım sana soyluyorum?.Hey nerdesin?..offf ya zaten evde vardı bunlardan?.
Erkek Neden KonuşmazYukarıda kadınların kocalarına gosterdikleri birkac tutumdan bahsetmeye calıştım. Bu kadının kocası genelde az konuşur.
Olayın nedenlerinden bir diğerini incelersek :
Kadınlar genelde her şeylerini, sıkıntılarını, sevinclerini, endişelerini başka birileriyle konuşmayı isterler. Bu bazen komşu, arkadaş, dost, anne, kardeş olabilirken erkekte bu durum cok farklı.
Erkekler sıkıntıya girdiklerinde genelde konuşmayı istemezler. Yaptıkları tipik tutumları, ice kapanmak olur. İce kapandıkları donemde sessizleşirler. Bu sessizlik donemlerini mac izleyerek, gazete okuyarak gecirirler. Ama kadın durmaz ve bu tutumları genelde kendisine yapılan bir tavır olarak algılayıp erkeğin ustune gider.
Genc erkek cocukları olan anneler bilirler, cocukları sorunlar yaşadıklarında iclerine kapanır ve sureclerini paylaşmak istemezler. Anneleri ustlerine gittiğinde ise bundan rahatsız olurlar. Coğu zaman anneleri cocuğunu yalnız bırakıp sakinleşmesini bekler.
Kocalarda da aynı durum sozkonusu iken kadınlar bu yaklaşımı gosteremez tam tersine kendilerine yapılmış bir tavır olarak algılayıp, daha cok kendilerinden uzaklaştırırlar.
– Hoş geldin Mahmut
– Hoş bulduk
– Ne bu surat ne oldu
– Bişey yok, yemek hazır mı? Acım
– Anlatsana, odemelerle ilgili mi
– Yok bişey dedim ya, ne yemeği yaptın ?
– Ya anlatsana yoksa annenlerle mi tartıştın ?
– Cocuklar nerde, uyudular mı?
– Ya bak yine aynı şeyleri yapıyorsun, susuyorsun.
– Ben senin karınım bana anlatmayacaksın da kime anlatacaksın ?
– Uykum var ben uyuyorum
– Mahmut, Mahmut, Mahmut
– Adımı mı ezberliyorsun, iyi geceler
– Ispanak yapmıştım.
Aşkım Kapışmak
İlişki Danışmanı