"Sana bu hikÂyeyi anlatmak cok guc. HÂl kaybolmuş gibiyim.
Tel tel dağılan bir hafızayı anlamak ve anlatmak cok zor."

Yirmilerinin başındaki genc bir kadının beyninde tespit edilen tumorle tum hayatı tamamen değişir. Bu zamana dek normal bir genc olarak yaşamış olan Judith'in suregiden hayatında boylelikle bir parantez acılır. Bu parantez tamamen yabancı, değişik, bilmediği şeylerle dolu olan yeni bir hayatın da başlangıcıdır. Hastalığı kabulleniş surecinden başlayıp onunla mucadelesine, bu surede değişen şeylere, ic dunyasına, tum devinimlerine uzanan bu meşakkatli surecten sonra, belleğinin dağılan parcalarını tek tek geri toparlamaya calışan genc kadın icin istemsiz acılan bu parantezi kapatmanın tek bir yolu vardır: Kendi hikÂyesini yazmak.
Kafam hÂl oyle karışık ki her turlu sohbetten cekiniyorum şu aralar. HikÂyemi anlatmak bir hayli guc. HÂl bir yerlerde asılı kalmış ya da kaybolmuş gibi hissediyorum coğu zaman. Ama yine de deneyeceğim…
Bunca zaman ne mi yaptım!? Hah! Soylediklerine gore boş boş bakıyor, kusacakmış gibi oluyor, garip şeyler soyluyor ve vucudumu kasıyormuşum. Tum bu belirtiler sıradan bir epilepsi krizine işaret etse de yapılan tetkikler sonucuna gore her şeyin sebebi beynimin olmadık bir koşesinde beliren kucucuk bir kitleymiş. Evet, henuz 22 yaşımdayken tanıştım bu hastalıkla ama hic umursa(ya)madım. Hastalığımı kabulleniş ve tedavi surecinde cok uyudum, krizler, nobetler gecirdim. Gun geldi saymayı, hatta evimin bulunduğu sokağın adresini bile unuttum. Uyudum, uyudum, uyudum. Her gecen gun daha cok uyudum. Ama bilmediğim bir şeyler garip bir şekilde yeniden bağladı beni hayata. Şimdi bu satırları yazarken duşunuyorum da tum bu yaşananların uzerinden on yıl gecti. Kim bilir belki de hasta olan ben değildim, bir başkasıydı. Yaşadığım şey olumcul bir hastalık değil de gecmek bilmez, baş belası bir nezleydi. Kim bilir?..

Dunyaca unlu Angoulême Uluslararası Cizgi Roman Festivali'nden odulle donmuş olan Parantez, yazarı Élodie Durand'ın bizzat yaşadığı ve kendi yazıp resimlediği gercek bir hikÂye…
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 224

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Desen Yayınları
Kitap Adı: Parantez Yazar: Elodie Durand Turkceleştiren: Damla Kellecioğlu Editor: Şirin Etik Duzelti: Ayşegul Utku Gunaydın Yayınevi: Desen Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786055678470