"Penguen dergisine cizdiğim Otisabi karakterinin ilk cıkışı (Pişmiş Kelle dergisinde) başımdan gecen ilginc olayları anlatan
hikayelerdi. Bunlar ilk başlarda oğrenci evlerinde yaşananlardı. Bir bekar erkeğin kiralık ev bulmak icin cektiği
sıkıntılar,arkadaşıyla yaşadığı sorunlar ve eve kız arkadaşını getirmek icin yaşadığı zorluklardı. Cok az bir para ile İstanbul´a
tutunmaya calışan birinin hikayeleriydi ozetle. Sonraları farkında olmadan bu hikayeler ilişkilerimi anlatan hikayelere donuştu.
Bir ilişkiye başlamak kadar bitirmenin de ne kadar zor olduğunun altını ciziyordum, aslında kadınları ulaşılmaz yapan biz
erkekler olduğunu anlatıyordum. Kucuk entrikalarla yalanlarla bir ilişkiye başlayıp bitiren, kadınların tuzaklarına duşmeyen
her zaman dort ayağı ustune duşen Otisabi´yi bir anti kahraman yapmaya calıştım.İlk başlarda kadınlardan sert tepkiler
aldıysam da bir sure sonra hikayelerdeki samimiyeti hissetmiş olsalar ki Otisabi´yi kadınlar da sevdi. Belki bir erkeğin ilişki
sırasında kafasından neler gectiğini tum cıplaklığıyla okudukları icin sevdiler." "1964 yılında Artvin´de ikiz kardeşim Sedat ile
birlikte doğdum, 12 yaşında bir kaza ikimizi ayırdıktan sonra hep resim cizdim, karikatur cizdim. 1982 yılında cok istediğim
Mimar Sinan Universitesi´ne girdim. Gırgır, Dıgıl, Avni dergilerinde karikaturlerim yayınlandı. 1990 yilinda Pişmiş Kelle mizah
dergisinde cizmeye başladım. Karikaturlerin yanı sıra "Otisabi" adlı bir koşe yazıyordum. Engin Ergonultaş´ın desteği ile
"Başımdan Gecti Bunlar" adlı hikayeleri cizdim. Yeni Yuzyıl gazetesinde grafikerlik yaparken bilgisayar girdi hayatıma,
illustrasyonlar, haritalar, logolar, grafikler yaptım. Halen Milliyet gazetesinin grafik servisini cekip cevirirken Otisabi
hikayelerini yazıp ciziyorum."

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Otisabi 2-Munasebetsiz İlişkiler Yazar: Yılmaz Aslanturk Yayınevi: Komik Şeyler Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 24 x 30 Barkod: 9786052115060