Yataktan cıktık peki ya sonra?
Konuyla ilgili olarak yapılan bir cok araştırma zinde bir gun gecirmek icin sabah yapılması gereken ilk şeyin kahve icmek ya da soğuk su ile duş almak olduğu konusunda hem fikir gorunuyor.
Sıcak ve Sert Kahvenin Gucu
Sabahları bir fincan kahve icerek gune başlamanın en buyuk artısı tahmin edebileceğiniz gibi uykunuzu hızla acmasıdır. Gune erken ve zinde başlamanızda oldukca yardımcı olur. Elbette burada sade ya da az şekerli kahveden bahsediyoruz. Kahveye ilave edeceğiniz şeker, krema, aroma yumuşatıcı gibi maddeler size fazla miktarda kalori olarak donecektir.
Sabah Yuruyuşunun Onemi
Sabahları yapacağınız yarım saatlik bir yuruyuş vucudunuzu ve metabolizmanızı gune hızla hazırlayarak daha verimli bir gun gecirmenize yardımcı olur. Her ne kadar biz sabah yuruyuşu icin sahil veya doğayı tercih etmenizi oneriyor olsak da evinizdeki yuruyuş bandı uzerinde de verimli bir gune merhaba diyebilirsiniz.
Sabahları Soğuk Duşun Etkisi
Kahve ve sabah yuruyuşunden daha etkili bir yol varsa o da mutlaka soğuk bir duş almaktır. Uyku sırasında doğal olarak metabolizma yavaşlar ve sabah uyandığınızda da hemen normal hızına ulaşamaz. Metabolizmanın rutin hızına ulaşması biraz zaman alacaktır. Soğuk duş tam olarak burada devreye giriyor. Kan dolaşımını arttırarak metabolizmanızın gunluk rutinine hızla ulaşmasını sağlayacaktır.
Ben tembelim bana bir tavsiyeniz var mı?
“Bu saydıklarınızın hicbirini yapamam ben gunumu verimli gecirmek icin ne yapabilirim?” diyorsanız sizin icinde bir tavsiyemiz var elbette. Uyandığınızda yatağınızdan kalkmadan kol ve bacaklarınızı esnetebilirsiniz. Bu da diğerleri kadar olmasa da gununuzun verimli gecmesi konusunda yardımcı olabilir.
Siz yeni gune nasıl başlıyorsunuz?
Erkekse
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Erkekçe
- Erkekler gune nasıl başlamalı ?