Helal olsun be Meri!.. Tam zamanında yakaladın “gastronostalji”yi. Ozellikle 50 yaşın uzerinde, İstanbul’da doğmuş, yaşamış, gelmiş, gitmiş, kadın, erkek herkesin okuması ve okutması gereken, eşsiz bir “gastrobelgesel” olmuş bu kitap... Koklerinden kopmamış bir İstanbul hanımefendisinin, butun duygusallığı ile mertce kaleme aldığı lezzet hasretini yansıtan, ozlenen tatlarla dopdolu bu kitap gercekten nefis. Afiyet olsun.
-M. Vasfi Pakman /Turkiye Lezzet Hareketi Genel Başkanı-

Meri Simyonidis’in İstanbul Tadım Tuzum Hayatım isimli kitabını Mezedaki’yi ilk ziyaretimde almış ve buyuk bir keyifle okumuştum. Eminim benim gibi pek cok okurdan bu kitap icin bir cumle yorum istense, herkes “Tadı damağımda kaldı,” derdi. Meri Hanım da bunu hissetmiş olmalı ki, yeni kitabının adını Tadı Damağımda Kaldı koymuş. Bu kitabın, Turk mutfak kulturunde kilometre taşlarından biri olacağına inanıyorum.
-Reha Tartıcı / Koşe Yazarı-
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Tadı Damağımda Kaldı Yazar: Meri Cevik Simyonidis Genel Yayın Yonetmeni: Ahmet Bozkurt Yayıma Hazırlayan: Mine Şirin Yayınevi: İnkılap Kitabevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 21x22 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789751037404