Kanavice işli perde aralığından, kapı onune atılan taburelerdeki kısa ama tadına doyulmayan sohbetlere kadar her anda, her muhabbette bir yemek konusu, bir yemek tarifi mutlaka gecerdi mahallenin hanımları arasında. Evlerden yayılan yemek kokularını ikindin yapılan borek, kurabiye kokuları izlerdi peşi sıra… İkramlık tabaklara konup once komşusuna gonderen bir neslin cocuklarıydık bizler. Saygı vardı, sevgi vardı, emek vardı ama aradaki bağı niyeyse hep mutfakla odullendirirdik kadar işlemiş icimize, geleneksel hale gelmiş yemek kulturumuz.
Hatay da bir kucuk kasaba o kasabada bir Saklı Mutfak… Babaannemden bize kalan ne varsa yazıya dokmek inanılmaz mutluluk verici… UNICEF’in Gastronomi kenti unvanıyla taclandırdığı bu kadim şehirde gelenekselleşmiş yemeklerimizi bir Reyhanlılının kaleminden sizlere aktarmak, sadece kızım icin kucuk notlar alınarak başlanan bu hikayenin gerceğe donuşmesi benim acımdan bir mucize değil de nedir?
Hayata dair, aileye dair, yaşanmışlıkların ve yaşanacakların en guzel aktarımıdır mutfaklarımız. Sevgidir, umuttur, huzundur, aşktır, duğundur, cenazedir; mutfaklar…
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Babaannemin Saklı Mutfağı Yazar: Fatma Dilek Tecirli Yayınevi: Ayzıt Yayınları Hamur Tipi: Kuşe Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786058060043