Sporcuların performansını belirleyen bazı etkenlerin ele alındığı bu kitabın bolum yazarlarından olmak ve aynı zamanda editorluğunu yapmak benim icin heyecan verici bir tecrube oldu. Uzun yıllar yapılan araştırmalar, performansın yalnızca fiziksel ya da fizyolojik etkenlerin sonucu olmadığını, psikolojik etkenlerle desteklenmeyen performans denemelerinin başarısızlıkla sonuclanabileceğini ortaya cıkarmıştır. Bu kitap, spor psikolojisi alanında son yıllarda on plana cıkan bazı etkenleri teorik olarak ele almaktadır. Duygusal zekÂ, hedef bağlılığı, spor ahlakı, takım birlikteliği, stres tetikleyiciler, iletişim, antrenor yeterliği, beceri oğrenimi ve kolektif davranış gibi onemli psikolojik belirleyicilerin yer aldığı bu kitap, kuramsal acıdan araştırmacılara, oğrencilere, antrenorlere, sporculara ve yoneticilere onerebileceğim değerli bir kaynaktır. Okurlara, kitabın sayfalarını yalnızca tarayıp gecmekten ziyade, iceriği tum detaylarıyla okumalarını tavsiye ediyorum.
Her ne kadar son yıllarda dikkat ceken konular incelense de kitabın bazı kavramlar acısından eksik kaldığı yadsınamaz bir gercek olmakla birlikte, bu kaynağın spor bilimleri alanında artan araştırmalara ciddi katkı sağlayacağını belirtmek isterim. Calışma alanı spor psikolojisi olmayan araştırmacıların her bir başlıktan fayda sağlayabileceği, her bir bolumden elde edecekleri bilgilerle yeni bilgi kaynakları icin fikirler uretebileceği Sportif Performansın Psikolojik Belirleyicileri kitabını okurlara buyuk bir heyecanla sunuyoruz.
Spor bilimleri alanına katkı sağlaması ve araştırmacıları yeni bilgilere yonlendirmesini dilerim.
Dr. Ender ŞENEL EDİTOR
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Sportif Performansın Psikolojik Belirleyicileri Yazar: Yana Toboso Cevirmen: Alp İlkkurşun Yayınevi: Gece Kitaplığı Hamur Tipi: 1. Hamur Hamur Tipi: 280 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257912259