Bana gore mutfak iyi bir terapi yeri. Mutfağa girerken her şeyi dışarıda bırakır, kendimi yemeğe verir ve uretime gecerim. Bir bakarım zaman su olup akmış, zihnimde dolaşan sorular yerini mutluluğa bırakmış. Bence yemek yapmak bir aşk. Hani derler ya "Yemek sevgiyle yapıldığı zaman daha lezzetli olur"… İşte gercek bu! Yemeklere sevdanızı katmazsanız istediğiniz kıvamı ne yapsanız tutturamazsınız. "Yemeklerimin uzerine yok, mutfakta kimse benimle yarışamaz, rakip tanımam" gibi cumleler kurmadım bugune kadar hic. Ustelik sofralarımın yemeklerinin de, sohbetinin de lezzetine doyulmadığını bile bile... Zira bildiğim bir şey daha var ki, o da lezzetimin kaynağı aşkım...

Benim kitabımda yemeğin aşk haline tanık olacaksınız. Kiminize gore bir tarif kitabı olacak bu kitap, kiminize gore bir aşk... Yemek sevdamın tutkulu bir aşka donuşuşunu ilmek ilmek işlediğim ilk goz ağrım kitabım da benim icin bir aşk... Hayallerimde dolaşan, henuz doğmamış cocuklarımın neşeli kahkahalarıyla cınlayan mutfağımdan cıkan lezzetin aşkı.Sizleri de bu aşka davet ediyorum.

-Başlangıclar
-Salatalar
-Ana yemekler
-Makarna & pilavlar
-Tatlılar
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 160

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Gunumuz Lezzetleri Yazar: Ozlem Mekik Kapak Tasarımı: Elif Cepikkurt Yayın Yonetmeni: Mustafa Kupuşoğlu Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051710877