Dostlara sordum "Sizce barış nedir?" diye. Sonra dondum bir de kendime sordum… Yufkanın cıtırtısıydı barış, aşurenin bereketi, fırından taze cıkmış ekmeğin kokusu, koftenin zenginliği, kebabın lezzeti, sarmanın kıvrımı, kavurmanın ziyafeti, baklavanın zarafeti… Uzaklarda aramayın barışı… Cunku o icinizde, sofranızda, evinizde…
Bak Mutfakta Barış Var! Anadolu'nun bin bir lezzetini dostların tarifleriyle kaynaştırıyor… Hepimizi bir kez daha barış uzerine duşunmeye, ağzımızın tadını bozmadan, barışın sofrasında yaşamaya davet ediyor…
Ajda Pekkan'dan Ajda'nın durumu… Anjelika Akbar'dan cak-cak… Aret Vartanyan'dan khavidz… Bengu'den kabak sıyırma… Buket Uzuner'den imambayıldı… Canan Tan'dan Diyarbakır usulu ekşili dolma… Derya Baykal'dan kete… Doğan Hızlan'dan kabak yemeği… Ertuğrul Ozkok'ten şevketibostanlı makarna… Işın Karaca'dan Kıbrıs koftesi… Melihat Gulses'ten mercimekli bulgur pilavı… Mesut Yar'dan hamidiye pilavı… Metin Uca'dan patlıcan musakka… Nilgun Belgun'den cacıkaki… Rojin'den kebabe sini… Saba Tumer'den patlıcanlı pilav… Şoray Uzun'dan kuyu kebabı… Sırrı Sakık'tan sir queli… Zeliha Sunal'dan zeytinyağlı yandan carklı biber dolması… Ve birbirinden lezzetli "barış" tarifleri…
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 308
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Doğan Kitap
Kitap Adı: Bak Mutfakta Barış Var Yazar: Aynur Tartan Yayınevi: Doğan Kitap İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786050919400