Makine seciminden kullanılan ekipmana, cekim tekniklerinden Turkiye ve dunya denizlerine,sualtını fotoğraflamak icin ihtiyac duyduğunuz her şey! Yirmi yıldır su dunyasını fotoğraflayan Ateş Evirgen'inbuyuk bir miras niteliğindeki eseri, ekosistemimizin az bilinen canlıları hakkında da detaylı bilgiler iceriyor.
Bu usta fotoğrafcının yerkurenin tum denizlerinde cektiği olağanustu fotoğrafları eşliğinde cevirdiğiniz her sayfada, sualtı dunyasının size duşunduğunuzden daha yakın olduğunu hissedeceksiniz.
Fotoğraf makinenizi suyla tanıştırmanın tam sırası!
Kitap icin ne dediler:
Renklerin kaybolup yeşil ve mavinin hukum surduğu derinliklerin gercek guzelliklerini su ustune cıkarabilmek kameranın hunerine değil, bu kitaptaki bilgilere bağlıdır.
Prof. Dr. Ahmet C. Yalcıner
ODTU İnşaat Muhendisliği Bolumu
Okyanus Muhendisliği Araştırma Merkezi
Bu kitap aslında herkese lazım. Sualtına indikten sonra mukemmel fotoğraflar cektiğini zannedip mutlu bir şekilde guverteye cıkan pek cok kişinin sonuclara bakınca canının sıkıldığını gordum. Cunku temel bilgilerden yoksun olarak sualtına inmişlerdi ve olan olmuştu. Bence siz once kitabı okuyun, sonra makine icin karar verin, daha sonra da fotoğraf cekmeye başlayın.
Prof.Dr.Bayram Ozturk
İ.U.Oğretim Uyesi ve Turk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı
Ben sualtı dunyasını Ateş Evirgen'in fotoğraflarıyla tanıdım, sevdim. Ama yıllarca o buyulu dunyayı sadece fotoğraflardan, TV'den izlemeyi tercih ettim. Ta ki Mısır'da calışmaya başlayana kadar. Evimin neredeyse onunde mercan resifleri olunca, 57 yaşında dalmaya başladım. Keşke Ateş'in ne demek istediğini daha once algılayabilseymişim. Aranızda henuz dalmayan ve fotoğraf makinelerini suyun altına sokmayanlar varsa, yol yakınken bu hatadan bir an once donmelerini oneririm.
Tunc MustecaplıoğluOdeon Turizm Mısır Genel Muduru
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 278
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Optimist
Kitap Adı: Sualtında Fotoğraf Cekmek Yazar: Ateş Evirgen Yayına Hazırlayan: Mutlu Dincer Yayınevi: Optimist İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786055090654