İskocyalı komedyen Daniel Sloss alışılmadık bir şova imza attı. Binlerce ciftin hayatını değiştiren tek bir fikir hakkında ozel ve felsefi bir konuşma yaptı. Sloss bile belki bu kadarını beklemiyordu ama o gun şovunu izleyen 400 cift ayrıldı. Son zamanlarda ayrılan sayısı 17 bine kadar ulaştı!

İskocyalı şovmen Daniel Sloss, Netflix’te yayınlanan şovuna kadar pek tanınmıyordu. 'Jigsaw' adındaki stand-up’ı yayınlandı ve olan oldu.
O gun 400 cift ayrıldı. Ve devamında toplam ayrılan cift sayısının 17 bin, biten evlilik sayısının 17 olduğu acıklandı.

PEKİ BU NASIL OLDU?
Sloss gosterisine, bekar olmanın toplumda iyi bir izlenimi olmadığıyla başlayarak gosteriye babasından dinlediği bir alıntıyla devam ediyor: “Bak oğlum. Kendi hayatını, benimkini duşun. Diğer herkesin hayatını. Yaşamlarımızın kendi bireysel yapbozlarımız olduğunu duşun. Ve yaşadıkca, en iyi resmi elde edene dek, parcaları yavaş yavaş oğrendiğimiz derslere ve deneyimlere dayanarak bir araya getiriyoruz. Ama mesele şu ki, herkes yapbozunun kutusunu kaybetmiş. Yani yaptığımız resmi bilmiyoruz, sadece emin bir şekilde tahmin ediyoruz. Bir yapboz yapmanın en iyi yolu elinde resim yoksa, dışarıdan başlamak, kenarları ve koşeleri yapmaktır. Aile, arkadaşlar, hobi ve ilgi alanları. Elbette yaşamda bazı parcalar değişebilir. Bazen arkadaşların değiştiğinde , koşeyi oynatman gerekir. Bazen bir işin ve hobin olur, neye zaman ayıracağının kararını vermelisin. Parcaları oynatırsın. Bazen ailenizden biri olup, ardında bir boşluk bırakır. O boşluğu doldurman gerekir, yoksa hep yarım kalırsın. Ve ortada, ruh eşinin bir parcası var. Bir gun biri gelecek, annenle benim yaptığım gibi seni ve hayatını butunleştirecek. Hayatında ilk kez eksiksiz olacaksın.''

Ardından, bu sevimli fikirlerin modern kulturle birlikte, genc insanlara “yanlış kişiyi secmesini ve bulmaca parcası yanlış olsa bile onları hayatlarına sıkıştırmaya calışmasını” sağlamaya başladığını duşunmeye başladı.
Ve Sloss konuşmasını şoyle surduruyor: "Eğer biriyle beraber değilseniz, sorunlusunuzdur. Eğer biriyle beraber değilseniz, tamamlanmamışsınızdır. Eğer biriyle beraber değilseniz, tam değilsinizdir. Sonuc olarak, butun hissetmek icin birine ihtiyacımız olduğu hissettirilir. Boylece bircok insan yanlış insanla beraber olur. Bizler, karşımızdaki insanı hayatımıza zorla katarız cunku hicbir şeye sahip olmamaktansa bir şeylere sahip olmayı tercih ederiz. Bazıları yanlış kişiyi, yanlış parcayı alıp, yapbozuna sokmaya calışırken, uymadıklarını kabul etmez. Bu kişiyi hayatımıza zorla sokarız. Cunku elimizin boş kalmasından iyidir. Beş yıl sonra, tanımadığın bu yapboza bakıp, dersin ki, bunun burada ne işi var? "

Ve Sloss’a gore, bunun nedeni coğu insanın diğer insanların bu kadar derin, karmaşık ve kendi kendine yeterli kişilikleri olduğunu anlamaması. Ayrıca yıllarını puzzle cozmeye calışmakla geciriyorlar. Vizyonu başkasına gore şekillendirmek! Fakat birbirinizi seviyorsanız, bulmacayı birlikte yapmalısınız. İlk birkac yıl onun sizin bir parcanız olduğunu duşunebilir ve bulmacayı tamamladığınızı duşunebilirsiniz. Biriyle 2, 5 veya 10 yıl gecirebilirsiniz. Fakat zaman başarı demek değildir. Zaman icinde farklı sonuclar elde etmek isteyebilirsiniz.

Ve bu, kendinize gercekten cok onemli 2 soru sormak zorunda olduğunuz an: İlk once hayatımın 2, 5 ya da 10 yılını boşa harcadığımın farkında mıyım? İkincisi, hayatımın geri kalanını boşa harcamak mı istiyorum? Evliliklerin % 55'i boşanma ile sona eriyor, 30 yaşından once başlayan ilişkilerin yuzde 99'u bitiyor. Bunlar ameliyat istatistiği olsa kimse bu riske girmezdi.
Monologun sonunda izleyiciler, komedyenin babasının bulmacanın merkezi parcasıyla bir hata yaptığını anlıyorlar. Daniel, “Bir kişi beni olduğum gibi sevmiyorsa, beni sevmiyor demektir. Tam olarak kafamda yarattığım sahte fikri seviyorlar. Beklentilerini karşılamamam benim sucum değil. Eğer bir ilişkiniz varsa, kendiniz icin mutlu hissediyorsunuz ve aynısı eşiniz icin de gecerli - bu harika! Ve sorduğum soruları beğenmiyorsanız, bunun nedeni cevaplardan korkmanızdır. Cunku yapabileceğiniz en kotu şey hayatınızı yanlış kişiye harcamaktır. Bu dunyada 7,5 milyar insan var ve evinizden sadece 30 km uzakta eşinizi buluyorsunuz. Ne tesaduf! Aşkı bulmanın imkansız olduğunu soylemiyorum. Sadece istatistiksel olarak, buyuk olasılıkla bulamadınız. Butun ilişkilerin% 80'inin sahte olduğundan eminim'' diyor.

Sonuc olarak, gorunuşte normal bir stand-up komedyeninin bir saatlik bu gosterisinin ilginc bir etkisi oldu. Bircok kişi acı verici ve moral bozucu ilişkilerini durdurmaya karar verdi ve Twitter'dan Sloss'a teşekkur etti.

Daniel konuşmasının bu kadar ses getirmesi uzerine şoyle konuştu: "İnsanları ayırma gibi bir niyetim yoktu. Yalnızca yalnız insanlara bir mesajdı. Amacım, coğu zaman yalnız olmanın bir ilişki icinde olmaktan daha iyi olduğunu belirtmekti. Anlaşılan o ki, insanlar arasında o kadar yankı uyandırdı ki sevgililerinden, eşlerinden ayrıldılar. Netflix'ten once bu sayı 500'du. Ama şu an 17 binlerde. Ustelik bu yalnızca bana mesaj atanların onaylanmış sayısı. Eğer bu sayı dort katı olsaydı da şaşırmazdım."

kaynak