"Bu eserin birinci baskısından ikinci baskısına kadar aradan on yıl gecti. Gecen bu kısacık zaman diliminde, kendileriyle goruşup roportaj yaptığım onlarca bıcakcı ustası ebediyete intikal ettiler. Bu zaman icerisinde bıcakcılarla olan ilgimi hicbir zaman kesmedim. Birinci baskıdaki bazı tarih ve isim yanlışlarını duzeltme imkÂnını buldum. Eksik gorduğum kısımları tamamladım. Bu eserde fotoğrafları gorulen tarihî delici ve kesici aletler model alınarak milli bıcaklarımız yeniden yapılmaya başlandı. Bu hep devam edecek. Şu anda uretilen kullanışsız, zevksiz, estetik ve sanattan mahrum kılıc, kama, yatağan, av bıcağı gibi delici ve kesici aletler, bu eserdeki modellerden alınan ilhamla birer sanat eserine donuşecektir. İşte bu durum; geleneksel bıcakcılığımızın yaşatılması demek olduğu icin cok sevindiricidir. Bunları gorduğum zaman; "İşte bu eseri yazarken cektiğim butun sıkıntılara değer," diyorum."
-Murat Kavaklı-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 256
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: İrfan Yayıncılık
Kitap Adı: Bursa Bıcakcılığı Tarihi Yazar: Murat Kavaklı Yayınevi: İrfan Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9789753711470