Olay yaratan, best-seller olan Dijital Fotoğrafcının El Kitabı'nın yazarı Scott Kelby,1.cildin kaldığı yerden devam eden yepyeni bir kitapla geri dondu. Bu kitap 'Hmm, demek ki boyle yapıyorlar' soyleminden daha fazlasını sunuyor. Gunumuz diline uygun, doğrudan konuya odaklı, teknolojik sıkıcılıktan uzak anlatımı sayesinde bu kitabın 1. cildi, dunyanın en cok satan dijital fotoğrafcılık kitabı oldu.

Scott bu kitabın parlak onerisini nasıl acıklıyor: 'Diyelim ki sizinle beraber bi cekime gittik ve bana 'Flaş kullandığımda, resmini cektiğim kişinin arkasındaki fon siyah oluyor. Bunu nasıl duzeltebilirim? 'diye sordunuz. Size flaş oranları ya da flaş senkronizasyonu ve arka perde senkronizasyonu hakkında ders vermem. Bunun yerine sadece 'Deklanşor hızını saniyenin 1/60'ına duşur. İşe yarayacak.' derim. İşte bu kitap da tamamen boyle: Sizinle cekime cıkacağız ve sorularınızı yanıtlayacağım, size onerilerde bulunacağım ve benim bildiğim sırları ayni bir dostla da yapacağım gibi sizinle paylaşacağım - butun o teknik acıklamaları ve fotoğrafcılık jargonunu kullanmaksızın.'

Her sayfada fotoğrafcılığınızı ileri goturecek sadece bir tek kavram işleniyor. Her sayfayı cevirdiğinizde işlerinizi bas-cek fotoğraflardan galerilere asılacak baskılara donuşturecek olan profesyonel başka bir ayarı, aracı ya da hileyi oğreneceksiniz. 'Kabul edilebilir'gorunen kareler cekmekten ve fotoğraf dergilerine bakarak, 'Neden benim fotoğraflarım da boyle durmuyor? ' diye duşunmekten bıktıysanız, bu kitap tam size gore.

Bu, kafa karıştırıcı jargon ve ayrıntılı kavramlar iceren, teorik bir kitap değil. Bu kitap hangi duğmeye basılacağına, hangi ayarın ne zaman kullanılacağına dair bir eser. En sıkı korunan yaklaşık 200 kadar 'hile' ile cekimlerinizi buyuk olcude daha iyi gorunumlu, daha net, daha renkli ve daha profesyonel hale getirecek.

Sayfa Sayısı: 2008

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Dijital Fotoğrafcının El Kitabı Cilt 2 Yazar: Scott Kelby Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789752979987