Chef's Lezzet Ustası Dergisi'nin Yayın Yonetmeni...
Chef's İstanbul Mutfak Atolyesi'nin kurucusu...
Her yıl dunyaca unlu aşcılık okulu Paris Le Cordon Bleu'de misafir şef olarak Turk Mutfağı dersi veren...
Gazeteci, gurme ve yemek yazarı Gulhan Kara'dan...
...

Bu kitap icin hazırladığım tatlı ve tuzlu hamur işi tariflerimi cayın, kahvenin yanında ikram edebilir, kahvaltıda, acık bufede, davet sofranızda sunabilirsiniz. Cocuklarınızın beslenme cantalarına koyabileceğiniz ceşitler de var, pikniğe, seyahate veya işinize giderken yanınıza alabileceğiniz ceşitler de... Tum tarifleri tek tek atolyemde uygulayıp fotoğraflarını da cektim. Unutulmaya yuz tutmuş, pek bilinmeyen yoresel hamur işlerini 've Avrupa'ya ozgu olup tum dunyaya yayılmış unlu kekleri, pastaları, turtaları, pastane vitrinlerindeki tatlı tuzlu lezzetleri orijinal tarifleriyle bir arada bulacaksınız.

Ferah caylarınız olsun...
Komşu catlatan kekler, anne borekleri, teyze kurabiyeleri... Ustaca
suslenmiş meyveli pastalar, tartlar, turtalar... Tam kıvamında pişmiş iştah kabartan catlak kurabiyeler, simitler, corekler...
Cayın kahvenin, limonatanın şerbetin, kısaca sıcak soğuk her turlu iceceğin yanında katık edebileceğiniz tam 139 tatlı-tuzlu hamur işi tarifini ozenle sectim, pişirdim ve fotoğraflarını cektim.
Şimdiden afiyet olsun.
Gulhan Kara

Sayfa Sayısı: 295

Baskı Yılı: 2012

Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Cay Saati Yazar: Gulhan Kara Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786051064680