“İlk olarak 1930’da yayınlanan, İnisiye Eğitimi ve Calışması ve ona eşlik eden Ezoterik Cemiyetler ve Calışmaları (1928) kitapları, Dion Fortune’un unlu okulunu, İcsel Işık Kardeşliği’ni başlatma konusundaki ilke ve amaclarının ilk ciddi ifadesini temsil ediyordu. Ona gore Kardeşlik, eğitimli İnisiyasyonlardan oluşan Ezoterik Bir Cemiyetten daha az bir şey değildi. Ezoterik Cemiyetler ve Calışmaları boylece bu tur grupların ne yapması gerektiği konusundaki vizyonunu sunar ve İnisiye Eğitimi ve Calışması kitabı da uyelerinin bu grup amacını gercekleştirmek icin nasıl eğitilmesi gerektiğini acıklar.
Bununla birlikte, eğitim Ezoterik Bir Cemiyetin sadece kalbinde yatan bir ic cemberle sınırlı değildir. Eğer bir şey ifade etmek istiyorsa, bir inisiyasyonun calışmalarına ve ideallerine karşı icinde en kucuk bir kıpırtıyı hisseden herkesi icine almalıdır. Gercekten de bir inisiyasyon almanın en az uc yaşam gerektiği geleneğini ciddiye alırsak, o zaman inisiyasyon kapısına goturen hazırlık yaşamların birinde hÂl bulunabilecek kişiler icin uygun bir eğitim ve rehberlik bicimi olmalıdır.”
Gareth Knight (Ezoterik Yazar)
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: İnisiye Eğitimi ve Calışması Yazar: Dion Fortune Yayınevi: Hermes Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 128 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057737205