Denizli Buldan'da doğan Aylin OZCAN; 2003 yılında T.C. Gazi Universitesi Mesleki Eğitim Fakultesi Giyim Endustrisi ve Giyim Sanatları Eğitimi Bolumunde lisans oğrenimini, 2007 yılında T.C. Selcuk Universitesi Giyim Endustrisi ve Giyim Sanatları Eğitimi Anabilim Dalı Giyim Sanatları Eğitiminde Yuksek Lisans ve 2014 yılında T.C. Ankara Universitesi El Sanatları Bilim Dalında Doktora oğrenimini tamamlamıştır. Ozcan, T.C. Canakkale Onsekiz Mart Universitesi, Guzel Sanatlar Fakultesi Tekstil Tasarımı Bolumunde Oğretim Uyesi olarak calışmakta olup, mesleki yaşamı boyunca tekstil tarihi, giyim, moda ve el sanatları ile ilgili uygulamalı ve teorik dersler vermiştir. Yazarın ayrıca ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır.
Sivas Kadın Giyimi adlı eserde Divriği, Asarcık, Şimkurek, Yıldız, Yenikoy, Beydili, Cınarlı, Banaz, Cakmak, Topulyurt, Yağlıdere, Yiğitler, Akoren, Gumuşcevre, Karacahisar, Todurge ve Yapak yorelerinden, Sivas Ataturk Kongre ve Etnografya Muzesi'nden kadın giyim ve aksesuar ceşitlerine yer verilmektedir. Kitabın, giyim kuşama ilişkin bir kaynak olması en buyuk temennidir.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 198
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Hiperlink
Kitap Adı: Sivas Kadın Giyimi Yazar: Aylin Ozcan Genel Yayın Yonetmeni: Yusuf Gunbaş Yayınevi: Hiperlink İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059143240