“Biraz huzun, biraz keyif; işte ‘Benim Hayatım’.
Bu huzunlu ve keyifli hayattan, yani İsmet Badem’in hayatından bazı parcalar aktaracağım sizlere. Şu an neredesiniz, bilmiyorum. Eğer varsa kravatınızı biraz gevşetin. Oturduğunuz koltuğa guzelce yayılın... Nasıl, biraz rahatladınız mı? Gelin, bu oykuyu guzelce paylaşalım…”
Kimileri icin o “Baba İsmet”ti, geri kalan herkes icinse “İsmet Abi”. Televizyonun basketbolla buluştuğu yıllardan bugune dek, basketbolun en bilinen ve sevilen ekran yuzuydu. Nesiller boyunca Turkiye, basketbolu onun şovlarıyla, yazılarıyla ve yayınlarıyla tanıdı, onunla sevdi. Hayattaki en buyuk arzusu, yediden yetmişe tum ulkeye basketbol aşkını aşılayabilmekti. Bu uğurda ulkenin dort bir yanında sayısız panel, konferans ve program duzenledi; yazılarıyla, fikirleriyle ve biricik gozbebeği, emsalsiz Fanatik Basket gazetesiyle, hayatını basketbolun bayraktarlığına adadı. Turkiye’de, ‘basketbol’ denilince ilk akla gelen, her akla gelişinde de yuzleri gulumseten figurlerden biri oldu. Hep istediği gibi yaşadı, ne yaptıysa kendi tarzıyla yaptı, yel değirmenlerine karşı dimdik savaştı; hicbir zaman zorluklardan yılmadı, sert ruzgÂrlara boyun eğmedi ve sonsuzluğa da, yine arzu ettiği bicimde kavuştu…
Turkiye basketbol tarihinin gelmiş gecmiş en buyuk misyoneri ve en buyuk emekcilerinden birisi olan İsmet Badem’in, daha evvel “Ben İsmet Badem” ve “Ebruli” isimli eserlerinde, Fanatik Basket gazetesinde, spor dergilerinde ve ceşitli mecralarda kaleme alınmış yazılarının ve şiirlerinin yanı sıra, vefatının ardından ailesi, sevenleri ve basketbol camiası tarafından dile getirilenler bu kitapta, bir kulliyat ozeniyle derlendi. İcinde basketboldan tarihe, edebiyattan sanata, Balzac’tan Neruda’ya, Cemal Sureya’dan Kennedy ailesine dek akla hayale sığmayacak anekdotların yer aldığı nice anısıyla, İsmet Badem’in yaşamı, başarıları, basketbola kattıkları ve hayalleri, okurlarını bu sayfalarda ağırlıyor.
İsmet Badem’in entelektuel hayat goruşu, tarih şuuru, maceraperest ruhu ve olumsuz mirasıyla, “dudaklarınızdan tebessum, kalbinizden basketbol sevgisi” hicbir zaman eksik olmayacak…

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: İsmet Badem Efsanesi Yazar: İsmet Badem Yayınevi: Profil Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057525574