"Gezi her bir sesin cok onemli olduğunu ve iyi insanların da kazanabileceğini gosterdi. Benim icin Gezi Parkı hareketinin temeli bu.

31 Mayıs gecesi, buyuk bir karmaşa olduğunu ve polislerin insanları Taksim'den cıkarmaya calıştığını oğrendim. Bunun uzerine, fotoğraf makinamı alıp sokağa cıktım. Harbiye'den Taksim'e ulaşmaya calıştığımda gordum ki, manzara Francis Ford Coppola'nın 'Kıyamet' filmi gibi. Etraftaki yoğun gazı, obek obek polisleri aşarak Taksim'de gostericilerin yanına ulaştım ve gorduklerimi fotoğraflamaya başladım. Sonrasında Taksim'den Beşiktaş Akaretler'e harekete gecildi. Bu kez kendimi Akaretler'de, barikata cok yakın bir noktada buldum. Anlayacağınız Gezi Direnişi'nde ilk gunden itibaren barikatlarda fotoğraf cekmeye başladım ve hic geri cekilmedim.

Barikatta duran cocuklara cok buyuk saygı duydum, zira onlar cok zor şartlar altında direnirken, ben gunun sonunda bir şekilde kendimi kurtarabiliyordum.
Olaylar patlak verdikten sonraki gunlerde, medyada neredeyse hic haber paylaşılmamıştı. Bu yuzden fotoğraf cekmeye devam ederek, bir anlamda olayları belgelemeye devam ettim. Her şey oyle hızlı gelişiyordu ki! 'musait bir yerde kaptan' denilemeyecek bir noktadaydı…

Sonrasında Ece Esmer ve Ali Gurevin'le birlikte bu projeye başladık. Golnur Cengiz'le goruştum ve Fotografevi yayıncımız oldu, mali destek icin kickstarter'da 1 ay sureli başarılı bir tanıtım projesi yaptık. Kitabın isim annesi ise karımdır. 'Barikat' ismiyle her şey yerine oturdu yayın sureci başladı.

Kitabı tasarlarken kronolojik bir sıra yapmadık. Biz gerek Ece'nin yazdığı alt metinler, gerek Ali'nin yaptığı tasarımlarla, fotoğraflarımı Gezi ruhunu ifade edecek bicimde kullandık. Zamansız bir kitap olsun istedik ve ilk baskıya ozel olarak, elle boyama (stencil) tekniği uyguladık. "
-Charles Emir Richards-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 80

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Fotografevi
Kitap Adı: Barikat Yazar: Kolektif Yayınevi: Fotografevi İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789944720274