Teri Roditi Aksel, ilk yemek kitabında evinizde kolayca yapabileceğiniz, yıllardır biriktirdiği ozel tariflerini lezzetseverlerle paylaşıyor.
Yemek keyfine gonul vermiş bir aileden gelen Teri Roditi Aksel, Burgazada'daki cocukluk gunlerinden, eşi Mehmet Aksel'in kurduğu Mutfak Sanatları Akademisi'ndeki benzersiz deneyimlerine uzanan hayatı boyunca farklı ve ozel yemek tarifleri biriktirdi. Aksel, tutkuyla oluşturduğu arşivini, "Kucuktum, Ufacıktım, Top Oynadım, Acıktım" adlı kitabıyla paylaşıyor.
Cocukluğundan bu yana yeni lezzetler tadarak kendi recetelerini oluşturan Teri Roditi Aksel, bugun cok zengin ve ozel bir arşive sahip oldu. Aksel, koklu yemek kulturlerinin geleceğe aktarılmasına katkıda bulunmak ve recetelerini kendisi gibi lezzet tutkunlarıyla paylaşmak icin ozel arşivini okuyuculara acmaya karar verdi. Aksel, bugune kadar biriktirdiği tum tarifleri 424 sayfalık kapsamlı bir kaynak yayını niteliğinde olan "Kucuktum, Ufacıktım, Top Oynadım, Acıktım" adlı kitapta topladı. Kitapta yer alan tum tarifler, Aksel'in evinin mutfağında pişirildi ve fotoğraflandı.
Cocukluğunu Burgazada'nın renkli dunyasında yaşayan, farklı tatlar keşfetmek icin seyahatlere cıkan Teri Roditi Aksel, eşi Mehmet Aksel'in kurduğu Turkiye'nin ilk ve tek uluslararası diplomalı profesyonel aşcılık okulu Mutfak Sanatları Akademisi'nde ise malzeme seciminden teknik bilgilere, pişirmeden sunuma buyulu bir dunyanın icinde yer alma ayrıcalığını yaşadı. MSA'nın zengin arşivinden yararlandı, saygın uluslararası şeflerle tanıştı.
"Tarifler icimde fokurdamaya başladı"
Aksel, kitabın hazırlanış surecini şoyle anlatıyor:
"Kucukluğumden beri unutamadığım ozel lezzetler var. Burgazada'da rengarenk leğenlerin icinden babamla sectiğimiz pavuryalar, buyukbabamın her cuma akşamı benim icin getirdiği incecik dilimlenmiş balık yumurtası, sokak koftecisinin minicik kofteleri… Halkla ilişkiler, reklam, dergicilik, yoga oğretmenliği gibi ceşitli iş deneyimleri, aromaterapi urunleri, gurme dukkan gibi iş girişimleri derken kendimi mutfakta buldum. Kızlarımı şımartmak, misafirlerimizi ağırlamak, aile tariflerini yaşatmak icin zamanla biriktirdiğim tum tarifler icimde fokurdamaya başladı. Tıpkı mutfakta yemek yapar gibi bu kitabı hazırladım. İcine cocukluk anılarımı, ailemizin tariflerini, seyahatlerde denediğim ozel lezzetleri ekledim. Aile sofralarının, keyifle yemek yemenin, kurabiye kokularının değerini bilenlerin iştahla okuyacağı ve yeni tatlar keşfedeceği kitabımı lezzetseverlere sunmaktan mutluluk duyuyorum. Sadece uygulanacak değil, keyifle okunacak bir kitap olduğuna inanıyorum."
Sevdiklerinizi şımartmak, bir araya getirmek, birlikte keyif yapmak, eğlenmek, kutlamak, paylaşmak icin eğlenceli, lezzetli, pratik, sofistike, icacıcı, buyukannelerden, arkadaşlardan, aileden, komşulardan, unlu şeflerden, eski gunlerden, adalardan, seyahatlerden toplanmış, derlenmiş, değiştirilmiş, denenmiş, eklenmiş, 200'e yakın tarif, uygulama, teknik, fikir, sunum, oneri...
Sayfa Sayısı: 430
Baskı Yılı: 2012
Dili: Turkce
Yayınevi: Ofset Yayıncılık
Kitap Adı: Kucuktum Ufacıktım Top Oynadım Acıktım Yazar: Roditi Aksel Yayınevi: Ofset Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786058671553