Elektrik Enerji Sistemleri adlı bu kitap 3 ciltlik bir serinin birincisi olup elektrik enerji sistemlerinde Surekli Calışma Durumları konuları ele alınmıştır. Bu kitabın ve seri icerisindeki diğer kitapların icerikleri aşağıdaki gibidir. Her uc ciltte ele alınmış konularla ilgili bircok cozulmuş problemler verilmiştir. Meslektaşlarımıza ve sevgili oğrencilerimize yararlı olması dileğiyle,

Seri Hakkında : Birinci ciltte (bu kitap) enerji sistemlerinin surekli ve kararlı calışma durumları ele alınmıştır. Sistemde bulunan devre elemanlarının parametreleri, eşdeğer şemaları tanıtılmış, gerilim duşumu, guc ve enerji kayıplarının hesap yontemleri verilmiş ve bunların nasıl azaltılabileceği uzerinde durulmuştur. Orta, yuksek ve aşırı yuksek gerilim elektrik iletim hatlarının, acık ve kapalı elektrik şebekelerinin hesap yontemleri tanıtılmıştır. Elektrik şebekelerinin tasarımında buyuk onem taşıyan nominal gerilimin, iletken kesitinin, transformator gucunun secilmesi ve buna benzer konular teknik ve ekonomik acıdan incelenmiştir.

İkinci ciltte, bu kitapta, kısa devre ve faz iletkenlerin kopması gibi durumlarda sistemde meydana gelen elektromanyetik gecit surecleri ele alınmıştır. Enerji sistemlerinde, elektrik santrallerinin ic tuketim sistemlerinde, orta ve alcak gerilim dağıtım şebekelerinde meydana gelen kısa devre olayına ilişkin hesaplamalarda kullanılan pratik yontemler tanıtılmıştır. Simetrik olmayan kısa devre ve faz iletkenlerinin kopması sonucu oluşabilecek calışma durumları incelenmiş, kısa devre akımlarının sınırlandırılması ve yuksek gerilim koruma cihazlarının secilmesi ile ilgili yontemler verilmiştir.

Ucuncu ciltte, enerji sistemlerinde kararlılık konuları ele alınmıştır. Tek makineli ve cok makineli enerji sistemi modellerinde statik ve dinamik kararlılık kriterleri incelenmiş, uyarma akımı otomatik regulatorunun ayarlanmasında kullanılan yontemler tanıtılmıştır. Duğum yukunun ve onun esas elemanlarının statik kararlılığı ve onun pratik kriterleri incelenmiş olup asenkron ve senkron makinelerin dinamiği konuları ele alınmıştır.

Baskı Yılı: 2008

Dili: Turkce
Yayınevi: Papatya Yayıncılık
Kitap Adı: Elektrik Enerji Sistemleri-Cilt I Yazar: N. Şerifoğlu Yayınevi: Papatya Bilim İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789756797068