Ufuk Kaan Altın Milliyet CADDE'de yayımlanan ve uc yıla yayılan restoran yazılarını "Benim Guzel Lokantalarım" adlı kitabında topladı. Gazeteci Ufuk Kaan Altın, okuru İstanbul'un cok iyi bilinen mekÂnlarının yanı sıra az bilinen mekÂnlarında keyifli ve lezzetli masalara davet ediyor.

Alfa Yayınları'ndan cıkan kitapta gazeteci yazar, bizzat gidip gorduğu, lezzetlerini denediği lokantaları kendine has uslubuyla değerlendiriyor.

Bazen bu değerlendirme yemekten ziyade o mekÂnın yaşattığı duygulara, bazen tek bir tabağın nefasetine, bazen mekan sahiplerinin; işletmecilerin hoş sohbetine uzanıyor. İstanbul'un ruhunu yansıtan 50 mekÂnda sizi de bu sohbetlere ortak ediyor Ufuk Kaan Altın.

Kuşe kağıda basılan ve renkli fotoğraflarla zenginleştirilen birbirinden seckin mekÂnların yer aldığı kitapta ayrıca meze tarifleri de yer alıyor. Yemek tutkunlarının yakından tanıdığı aşcı- yazar Ebru Omurcalı'nın tariflerinden oluşan mezelerle, mekanların sofralarını evinizde de kurma keyfine ulaşabilirsiniz. İnsanların zevkle okuyabilecekleri, kendilerinden bir parca bulabilecekleri, kitaptaki lokantalara gittiklerinde aynı duyguları; lezzetleri paylaşabilecekleri yazılar yazmayı amaclayan Altın, hazırladığı kitapta da aynı duygularla okuru sıkmadan, zaman zaman guldurerek yapıyor bunu.

Kitabı elinize aldığınızda kendinizi hem mekandaymış gibi hissedecek hem de kendinizden bir parca bulacaksınız.İştah acıcı bir kitap bu. Yazarın da dediği gibi "Ağzınızın suyu akmazsa para yok."

-Balık lokantaları
-Et-Kebap-steak
-Meyhaneler
-Turk-Anadolu mutfağı
-Fine-Dining
-Ege-Akdeniz
-İtalyan
-Dunya Mutfağı
-Mezeler
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 360

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Benim Guzel Lokantalarım Yazar: Ufuk Kaan Altın Kapak Tasarımı: Uğur Uluc Yayın Yonetmeni: Mustafa Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786051068138