Klasik batı muziğinin en onemli bestecileri... Mozart, Beethoven, Chopin, Lizst ve diğerleri... Yuzyıllardır besteleriyle dunyanın ruhunu besliyorlar. Yaşamları her zaman merak konusu oldu; aşkları, maceraları, tutkularını anlatan yuzlerce kitap yayımlandı. Ama onların cok da bilinmeyen bir tutkusu daha vardı: Yemek.
Kendisi de mutfak tutkunu olan Piyanist Gulfam Goknar, bu onemli muzisyenlerin efsanevi sofralarını merak edip, derin bir araştırmaya girdi. Tam 16 muzisyenin kendi tariflerine ulaştı. Sonra tek tek hepsini deneyip kendi lezzetlerini de ekleyerek elinizde tuttuğunuz kitabı yazdı.
Paganini Usulu Ravyoli'den Hızlı Donizetti Keki'ne, Hildegard Mutluluk Biskuvisi'nden Ev Yapımı Mozart Cikolatası'na toplam 111 tarif bulabileceğiniz Muzik ve Yemek'te unlu bestecilerin yaşam hikayelerini de okuyacak; muzik, tarih ve lezzet dolu bir atmosfer yaratma şansı bulacaksınız.
"Tadı ve notaları birleştiren bu kitap ile değerli dostum Gulfam Goknar en lezzetli duyguları, bestecilerin yureğinden mutfağımıza taşıyor adeta. Harika duşunulmuş ve sadece yemek kitabı olmayan bu eser sayesinde bahsi gecen yemekleri pişirerek dilediğiniz besteciyi yemek masanızda konuk edebilirsiniz. Bu enfes ve leziz tarifleri muzik eşliğinde bizlerle en guzel şekilde buluşturduğu icin kendisine teşekkurlerimi sunuyorum."
-Gulsin Onay, Devlet Sanatcısı Piyanist -
Bazı kokular gecmişe goturur bizi; annemizin mutfağına, sevimli bir komşu teyzenin cay sofrasına, ilk sevgilimizle gittiğimiz salaş kıyı lokantasının gozlerden ırak masasına. Her anıya farklı ezgiler eşlik eder; kiminde ut ya da neydir usul usul calınan, kiminde obua ya da cellodur one cıkan. Klasik muzik sevdalısı piyanist Gulfam Goknar, sevdiği bestecilerin sıra dışı yaşamlarına ve sofralarına doğru bir yolculuğa cıkarıyor okurlarını. Kolaylıkla uygulanabilecek tariflerle, ruhumuzu arıtacak muziklerle…
-Ayşe Sarısayın,Yazar-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 196
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Okuyan Us Yayınları
Kitap Adı: Muzik ve Yemek Yazar: Gulfam Goknar Proje Danışmanı: Selin Kutucular Yayın Koordinatoru: Ayşegul Atac Editor: Şule Bıcakcıoğlu Grafik Uygulama: Deniz Dalkıran Grafik Tasarım: Berna Koritan Sonmez Yayınevi: Okuyan Us Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059318075