Turkiye’nin corbalarını ve pilavlarını araştırıp bilinmeyenleri ve unutulmuş olanları, bu kitapta bir araya getirmemdeki amac oncelikle yerel mutfak kulturumuze sahip cıkıp yaşatmak, kalıcı kılmak. Anadolu’nun, halk mutfağının, ozumuze ait tariflerin zamanla hepten kaybolup gitmemesi ve gelecek nesillere aktarılması icin kayıt altına alınması gerekiyor. Bizim lezzet coğrafyamızı, lezzet zenginliğimizi, annelerimizin bu topraklarda varlıktan ve yokluktan sofralarına neler urettiklerini gosteren en guzel değerlerimiz. İşte bu sebeptendir ki ozgun isimleri, hikÂyeleri, sunumları ve lezzetleriyle
7 bolgeden toplam 54 corbayı ve 33 yoresel pilavı mutfağımda pişirip, tadıp, sunumlarını yaparken, bir yandan da sizlerin bu tarifleri uygulayabilmeniz icin olculendirip yazdım. Cunku ulaştığım tariflerin coğunda olculer “el kararı goz kararı”ydı. Hic tatmadığınız ama denediğinizde cok beğeneceğiniz, coğu halk mutfağına ait Turkiye'nin Corbaları, Pilavları arasında Osmanlı donemi İstanbul saray mutfağından orneklere de yer verdim. Sofralarımızın baştacı corbalarımız ve tabağımızdaki ekmek olan pilavlarımızın zenginliğini gosterebilirse bu kitap amacına ulaşmış olacak.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Turkiye'nin Corbaları Pilavları Yazar: Gulhan Kara Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: Kuşe Ebat: 18 x 22,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786051715032