Oyun sadece bir serbest zaman faaliyeti ya da eğlence aracı değildir. Ozellikle cocuklar uzerinde pek cok gizil etkisi vardır. Oyun; cocuğa yaşamın kucuk bir kopyasını sunarak toplumsal rollerini sınama imkÂnı sağlayıp kişiliğinin gelişmesine yardım eder, cocuğun duygusal, fiziksel ve zihinsel gelişimini destekleyerek; fiziksel beceri, duygusal - sosyal tavır ve alışkanlıklar kazandırır. İcerisinde barındırdığı kurallar sayesinde işbirliği geliştirme, sorgulayarak duşunme, değer aktarımı, saygılı olma, yardımlaşma, sorumluluk alma, kaybetmeyi kabullenme gibi daha pek cok olumlu kişilik ozelliği kazandırır. Dewey acısından eğitim hayata hazırlık sureci değil, hayatın tam kendisidir. Eflatun ise cocuğun oyunla buyumesi gerektiğini belirtmiştir. Oyun ozellikle okul oncesi ve ilkokul cağındaki cocuklar icin icerisine bulunulan gelişim doneminin bir sonucu olarak iyi bir eğitim ve oğretim aracı, zihinlerde kilitli olan kapılar icin eşsiz bir anahtardır

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Oyunla Renklendir Hayatı Yazar: Mehmet Katrancı Yayınevi: Vizetek Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 232 Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786058135192