Manly Palmer Hall (1901-1990) Kanada doğumlu, oğretim gorevlisi, astrolog ve mistikti. En cok 1928’deki Tum Cağların Gizli Oğretileri adlı eseriyle tanınır. Alev İnisiyeleri kadim bilgelik oğretilerini ilham verici bir dille ifşa eder ve ezoterik felsefenin bircok anahtarını acıklar. Alev İnisiyeleri, hayatlarını insan tapınağındaki sunakta bulunan manevi alev etrafında toplayan bir ruh ailesidir.
Bizler, gecmişin, Kadim Yunan, Roma ve Mısır'ın ihtişamını yaratan uluslarını duşunurken onların duşuşlerinin hikÂyesini hatırlayıp ic cekiyoruz. Bu dunyadaki uygarlığın bugunku aşamasında bile, antik tapınakların rahipleri gibi, dunyayı dolaşıp insanlığın sunağı uzerine yanan kutsal ateşleri izleyen ve koruyan ruhların olduğunu cok az insan fark eder. Alev’i korumak ve gozetmek icin yeryuzundeki hayatlarından vazgecen arınmış olanlar, insandaki manevi ilkenin, şimdi yıkılmış tapınakların kalıntılarının altında gizlendiğini biliyorlar. Yaratılan her şeyi besleyen o buyuk ruhsal Alev’den, Kozmos’un kutsal sunağında yanan ve asla olmeyen ateşten, Tanrı'nın ruhu olan buyuk ateşten, insana ulaşır.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Alev İnisiyeleri Yazar: Manly P. Hall Yayınevi: Hermes Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 96 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057737120