Dr. Elif Aydın, Trabzon’da doğdu. Lisans eğitimini 2005 yılında Ataturk Universitesi Beden Eğitimi ve Spor Oğretmenliği Bolumunde tamamladı. 2010 da 19 Mayıs Universitesi Sağlık Bilimleri Enstitusu Beden Eğitimi ve Spor Anabilim dalında Lisansustu eğitimine başladı. 2012 yılında “Universite Oğrencilerinin Boş Zamanlarını Değerlendirmeleri İle Sosyal Uyum ve İletişim Becerileri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi” adlı calışmasıyla Bilim Uzmanı unvanını aldı. 2017 yılında Karadeniz Teknik Universitesi Eğitim Bilimleri Enstitusu Beden Eğitimi ve Spor Anabilim dalında “Beden Eğitimi Oğretmenlerinin Bireysel Değerleri İle Mesleki Motivasyon ve Mesleki Yeterlilik Duzeyleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi” calışmasıyla da Bilim Doktorluğu unvanını aldı. 2011 yılında Gumuşhane Universitesi Beden Eğitimi ve Spor Yuksekokulunda Araştırma Gorevlisi oldu. 2017 yılında Doktor oğretim uyesi unvanını aldığı Gumuşhane Universitesi Beden Eğitimi ve Spor Yuksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Oğretmenliği bolumunde oğretim uyesi olarak gorevine devam etmektedir.
Aynı bolumde, Eğitime Giriş, Beden Eğitimi ve Sporun Temelleri, Oğrenme Psikolojisi, Eğitim Psikolojisi, Oğretim İlke ve Yontemleri, Psikomotor Gelişim, Rehberlik, Olcme ve Değerlendirme, Sınıf Yonetimi, Atletizm, Araştırma Projesi, Oğretmenlik Uygulaması, Turk Eğitim Sistemi ve Okul Yonetimi gibi lisans derslerini yurutmektedir. Spor Bilimleri alanında yayın yapan yabancı ve yerli dergilerde yayınlanmış 32 bilimsel calışması vardır. Ayrıca Makedonya, Kazakistan, Bulgaristan ve Batum’da gercekleştirilen ceşitli uluslararası sempozyum ve kongrelerde de Psiko-sosyal alanla ilgili bildiriler sunmuştur. Aynı zamanda Yaratıcı Drama Eğitmenliğini yurutmekle beraber Badminton, Tenis ve Plates antrenorluk belgelerine sahiptir.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Beden Eğitiminde Bireysel Değer Mesleki Yeterlilik ve Motivasyon Yazar: Elif Aydın Yayınevi: Gece Akademi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052887714