ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows 10'la birlikte kullanıcılar icin yeni bir "Ayarlar" bolumu oluşturdu. Bu bolum, milyonlarca Windows kullanıcısının "Denetim Masası" olarak bildiği yonetim panelinin yeni bir versiyonuydu. Zaman zaman ortaya cıkan bazı bilgilerse bu Denetim Masası'nın kaldırılacağını, Ayarlar menusunun yeni kontrol merkezi olacağını gosteriyordu. Windows 10'un son Insider surumu, Microsoft'un bu konuda kararlı olduğunu gozler onune seriyor.
Windows Insider kullanıcılardan gelen bilgilere gore son surum, Denetim Masası'ndaki bazı bolumleri işlevsiz hale getiriyor. Orneğin bir kullanıcı, Denetim Masası'na gidip buradan "Sistem ve Guvenlik" menusune eriştiğinde, klasik Denetim Masası'nı kullanmaya devam ediyor. Ancak Windows Insider kullanıcıları, bu aşamadan sonra sistemleri ile ilgili bir bilgi almak istediklerinde, eski Denetim Masası'nın sahip olduğu gorunum kayboluyor. Kullanıcılar bunun yerine, Ayarlar menusuyle birlikte gelen yeni tasarımı goruntuluyorlar.

WindowsLatest'in paylaştığı bir habere gore ise Microsoft'un Denetim Masası adımı, farklı şekillerde de deneyimlenebiliyor. Orneğin bir Windows Insider kullanıcısı, Denetim Masası'ndaki menulere kısayollar, Dosya Gezgini ve CLSID aracılığıyla bile erişemiyorlar. Anlaşılan o ki Windows 7'yi bile harcayan Microsoft, Denetim Masası'nın gozunun yaşına bakmayacak.
Windows 95'ten beri bilgisayar kullanan bir tuketici olarak konuşmak gerekirse, Denetim Masası'nın deneyimli kullanıcıları olumsuz olarak etkileyeceği sugoturmez bir gercek. Cunku Windows 10'la birlikte sunulan Ayarlar bolumu, Denetim Masası kadar kullanışlı bir yapıda değil. Denetim Masası'ndaki detaylı secenekler, modern Ayarlar menusunde cok daha karmaşık bir yapıda. Ancak 35 yaşında olan Denetim Masası'nın sonsuza dek olduğu gibi kalması pek de mantıklı bir durum değildi ve Microsoft, artık bu kontrol panelini yenileme konusunda kararlı gibi gorunuyor.