Dunyanın en buyuk yazılım şirketlerinin başında gelen Microsoft, Windows 10 ile 1 milyardan fazla cihaza hizmet veriyor ve şirket, yeni bir işletim sistemi ortaya koymaktansa Windows 10’u guncellemeyi ve yenilemeyi tercih ediyor.
Windows 10’un PC kullanıcılarına sunulmasının uzerinden uzun yıllar gecmiş olmasına rağmen işletim sistemi, henuz ciddi bir tasarım değişikliği yaşamış değil. Bu durum, grafik tasarımcıların Windows 10 icin sık sık yeni konsept tasarımlar oluşturmasına, bizim de bu konseptleri sizlerle paylaşmamıza neden oluyor.

Windows 10 icin en yeni konsept tasarım, fraaaaa4 adlı bir Reddit kullanıcısından geldi. Konsept, tek bir ekran goruntusunden oluştuğundan arayuz hakkında detaylı bilgi paylaşmak zor ancak goze carpan en buyuk değişiklik daha oval pencere kenarları, bulanık arka plan ve yenilenen pencere menusu olabilir.
Bildiğiniz gibi Microsoft, Windows 8’den bu yana işletim sisteminde koşeli tasarım cizgileri benimsiyor. fraaaaa4’un konsepti ise gorev cubuğundan pencerelere kadar işletim sistemindeki neredeyse tum oğelere oval koşeler kazandırıyor. Ayrıca fraaaaa4, işletim sisteminin pencereler icin mevcut tek renk arka planını bulanık, yarı şeffaf arka plan ile değiştiriyor ki bu tasarımın işletim sisteminin gorunumunu MacOS’a benzettiğini soylemek cok da yanlış olmayacaktır.