İzmir'de gectiğimiz gunlerde yaşanan 6,6 buyukluğundeki deprem sonrası şimdiye kadar 92 vatandaşımız hayatını kaybetti. İzmir'in yanı sıra cevre illerden de yoğun olarak deprem icin tum Turkiye birlik olmuşken Microsoft yoneticisi olduğu iddia edilen Maxime Rastello adlı bir kişi, ırkcı paylaşımlarda bulunmuştu.
Sosyal medya hesabı uzerinden yaptığı paylaşımda İzmir depreminden bir goruntu paylaşan ve uzerine "Hak ettiniz" şeklinde not duşen Rastello, gelen tepkilerin ardından sozlerinin carpıtıldığını iddia etmiş, sozlerinin Turk halkını değil; hukumeti hedef aldığını soylemişti.
[h=2]Microsoft'tan Maxime Rastello adlı şahıs hakkında acıklama geldi:[/h]
Fransa vatandaşı olduğu belirlenen Maxime Rastello'ya paylaşımının ardından başta Twitter olmak uzere bircok sosyal medya platformundan tepki yağmış, Microsoft'un bu şahısla tum ilişkisini kesmesi talep edilmişti.
Bugun konuyla ilgili acıklama yapan Microsoft, Maxime Rastello adlı kişinin sanıldığı gibi Microsoft calışanı olmadığını, Microsoft'un MVP programında (MVP’ler, Microsoft calışanı olmayıp Microsoft urunlerinde uzmanlaşmış ve teknik bilgilerini sektor profesyonelleri ile paylaşan kişilerdir) yer aldığını belirtti. Microsoft'tan yapılan acıklamanın tamamında şu ifadelere yer verildi:
"İzmir’de yaşanan depremle ilgili paylaşım yapan kişi Microsoft calışanı değildir ve hicbir zaman olmamıştır. Yaptığı paylaşım nedeniyle, MVP programıyla olan ilişkisine son verilmiştir. Tum iyi dileklerimizi İzmir depreminden etkilenen vatandaşlarımıza gonderiyoruz."

[h=2]Maxime Rastello, Turk halkından ozur diledi:[/h] Gelen tepkilerin ardından dun akşam saatlerinde sosyal medyadaki paylaşımlarını gizleyen Rastello, yeni bir paylaşım daha yaparak pişmanlığını dile getirdi. Rastello, paylaşımında "Turk toplumu ve ozellikle de korkunc depremin kurbanları icin cok uzgunum. Goruntu ve mesaj berbat ve asla kurbanları hedefleme niyetim olmasa bile bunu boyle ifade etmemeliydim cunku ilettiği korkunc mesajı anlıyorum" ifadelerini kullandı.