Biraz duşunelim: Ne yapıyoruz, ne yapmamız lazım? Mesela bu sefihlerden bir kız kardeşime veya kızıma yanaşmış. Ben onun ne mal olduğunu bildiğim icin bir tarafa cekerek: " Arkadaş, diyorum, ben senin ne capkın bir adam olduğunu, gecelerini kimlerle beraber gecirdiğini bilirim. O halde burada işin yok demektir. Burada bulunan kızlar hep namusludurlar." İşte ona soylenecek soz bundan ibarettir. Halbuki biz bilakis ne yapıyoruz? Bunlardan biri cıkıp kız kardeşimin veya kızımın belini sararak onunla dans edecek olursa keyfimizden kıs kıs guluyoruz, cunku delikanlı zengindir, kacırılacak av değildir. Olabilir ya, belki benim kızımı da alıp şereflendirmek tenezulunde bulunur. Hatta on da alıp şereflendirmek tenezzulunde bulunur. Hatta on da berbat bir hastalığın az cok izleri kalmış ise bile zararı yok! Bugun artık o hastalıkları iyi ediyorlar! Yuksek ailelerden ne kadarını bilirim ki kızlarını boyle hastalığı olan sefihlere vermilerdir. Oh, ne iğrenc ! Fakat elbet bir gun gelecek ki butun bu alcaklıklar ve butun bu yalanların maskesi duşecektir.
(Arka Kapak)

Sayfa Sayısı: 107

Baskı Yılı: 2004

Dili: Turkce
Yayınevi: Ark Kitapları
Kitap Adı: Kroycer Sonat Yazar: Lev Nikolayevic Tolstoy Duzenleme: İsmail Ahmet İc Tasarım: Hatice Kubalas Cevirmen: Ali Kamil Akyuz Duzeltmen: Mucahit Kalkan Kapak Tasarımı: Ersin Şahin Yayınevi: Ark Kitapları İlk Baskı Yılı: 2004 Dil: Turkce Barkod: 9789758911066