Kadın Olmak Zor - Yakında bu sinemada… Pek yakında Aşk - İhtiras - İhanet - Gozyaşı - Acılar bu sinemada - Sinemamızda - Pek yakında bu sinemada - 36 kısım tekmili birden, bu sinemada.
Mucadele - Yenilgi - Kin - Nefret - Heyecan - Pek yakında - Bu sinemada - Kadın Olmak Zor - Pek yakında…
Hanımlar, KADIN OLMAK ZOR-36 kısım tekmili birden Pek yakında sinemamızda.
Coğunuz sacmaladığımı duşunuyorsunuz, biliyorum.
Bizim cocukluğumuzda, bircok filmin tanıtımı boyle yapılırdı sinemalarda. Filmin onemli noktaları vurgulanarak. Amac, insanların duygularını titretmekti.
KADIN OLMAK ZOR… O da bu kitapta. Az once saydığım ve saymadığım butun ana başlıklarla. 36 kısım tekmili birden.
Yıllardır gazetelerin 3. sayfalarında yer alan bircok haberden ilginc bulduğum ve kesip sakladığım ornekler.
Yaşandığı sıralarda birebir tanık olduğum olaylar. Bunları kÂğıda kaleme dokerken, cok bunaldığım icin ve sizleri de o derece bunaltmamak amacıyla, sayılarını az tuttum.
30 yıl once, Niğde Cezaevinde, KADINLAR KOĞUŞU'ndaki 18 kadının -hepsi de cinayetten iceri duşmuşler- notlar alarak, sesler kaydederek dinlediğim oykuleri.
Yahudi zuğurtleyince eski hesapları karıştırır derler. Şimdi sizlerde benim zuğurtlediğim icin 30 yıl oncesine donduğumu duşunebilirsiniz. Gercek oyle değil. O zaman icimi yakıp kavuran bu oykulere goz attığımda değişen hicbir şey olmadığını fark etmem. Korkarım, bu oykuleri 20 yıl sonra gorenler de "aaa, değişen bir şey yok" diyecekler.
Okuyun, umarım hak vereceksiniz.
Sayfa Sayısı: 169
Baskı Yılı: 2008
Dili: Turkce
Yayınevi: Sinemis Yayınları
Kitap Adı: Ben Bilmem Beyim Bilir Yazar: Julide Gulizar Yayınevi: Sinemis Yayınları İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789758759743