Doğru cumleleri sectiğiniz surece istediğinizi elde etme şansınız daha yuksektir.
Kadınları anlamak zor, onlarla aynı dili konuşmak daha da zordur. Neyse ki arkanızda kapı gibi Men’s Health araştırmaları var. Dunyanın en buyuk iletişim uzmanları, kadınların kalbini kazanmanız icin var gucleriyle calışıyor. Haydi şimdi ipuclarını okuyun ve doğru uygulayıp uzmanları mahcup etmeyin. Artık kadınların kalbini kazanmak sizin icin daha kolay olacak.
Uyum sağlayın
O: “Sizinle tanışmak bir zevkti.”
Siz: “Sizinle tanışmak da harikaydı. Size bir kahve ısmarlayabilir miyim?”
Neden? Eğer sizinle yukarıdaki gibi resmi bir şekilde konuşuyorsa sizin daha da resmi bir yolla cevap vermeniz gerekir. Dilbilimciler buna ‘iletişimde uyum teorisi’ adını veriyor. ABD’li Dr. Erez Levon “Teorinin temeli benzerlerin birbirini cekmesi prensibinden doğuyor. Yani beğendiğiniz insana ne kadar benziyorsanız o da sizden o kadar hoşlanacaktır” diyor.
Satır aralarını okuyun
O: “İsmini hatırlamıyorum ama bu kırmızı şarabı gecen yıl İtalya’da denemiştim.”
Siz: “İtalya’nın neresine gitmiştin?”
Neden: Aslında kırmızı şarap bahane. Onun derdi İtalya seyahatinden bahsetmek. O yuzden ilgilenmeniz gereken orası. ABD’li davranış bilimci Dr. Emma James “Yanlış iletişimin en buyuk sebeplerinden biri, duz ve dolaylı anlatım arasındaki farktır” diyor. Malum, erkekler daha duz, kadınlar ise dolaylı anlatımı tercih eder. Mesela bu ornekte onun amacı gercekten şarabın adını hatırlamak değil yaptığı tatilden bahsetmek. O yuzden konuyu o tarafa doğru cekin. Gerci bir kadeh daha şarap ısmarlamaktan da zarar gelmez.
Onunla aynı dalgalarda yuzun
O: “Tatile gittiğimde kumsala yayılıp guneşin doğuşunu izlemeye bayılıyorum.”
Siz: “İşlerden bu kadar sıkılmışken hayal etmesi bile harika.”
Neden: Onunla aynı ‘temsil’ boyutunda olduğunuzu gostermek icin ‘hayal etmek’ ya da ‘kafada canlandırmak’ gibi gorselliği cağrıştıran kelimeler kullanın. Zira noro dilbilimci Dr. Robert Steinhouse “Herkes bir ‘temsil sistemi’ icindedir. Kimisi gorsel, kimisi işitsel kimisi de tenseldir” diyor. Sonuc olarak aynı tercihlerde bulunan insanlara doğru cekiliriz. Bu yuzden eğer o işitsel sisteme aitse ‘işitmek’ ya da ‘duymak’ gibi kelimeleri, eğer tenselse ‘sıcak’ ya da ‘hissetmek’ gibi kelimeleri kullanın.
Cesur olun
O: “Hafta sonu ne yapıyorsun?
Siz: “Sana bağlı. Suşi mi yemek istersin, bara gitmek mi?”
Neden: Bir ‘cifte acmaz’ yaratın. Boylece hem ona psikolojik olarak bir secim illuzyonu sunmuş olursunuz hem de her iki durumda siz kÂrlı cıkarsınız. Ancak dikkat! Bu randevu amaclı bir girişimdir: Yeni yollar acabileceği gibi cıkmaz sokakta da son bulabilir. O yuzden akıllıca kullanın.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Erkekçe
- Kadınlarla Konuşma Sanatı