Her insanın yaşamı cocukluk cağının itici gucunden kaynaklandığı gibi Faruk Toktamış'ın da itici gucu ilkokul oğrencisi iken cok değerli oğretmeni Hidayet Encer Hanımefendi oldu.
Oğretmen olmak istedi. Orta oğreniminden sonra Balıkesir Necatibey Oğretmen Okulu imtihanını bir cırpıda kazandı ve onde gelen bir oğrenci oldu.
Oğretmen olarak ilk gorevine Rize Dadivat koyunde başladı. Koy halkıyla da butunleşerek koy okulunu mini cağdaş ilkokul yaptığı gibi oğrendiklerini pırıl pırıl zeki oğrencilerine doyasıya vermeye uğraş verirken cok sevdiği koy halkına, oğrencilerine yeteri kadar duyamadığı bir konumda iken aşamalarını surdurmek icin İngilizce eğitim veren istanbul Capa Eğitim Enstitusu sınavlarını yine onde kazanarak hemen İngilizce oğretmeni oldu.
Gaziantep Kız Ortaokulu'nda ve Adıyaman Lisesi'nde, Ozel Tarhan Koleji'nde ingilizce oğretmeni olarak aşamalarını surdururken Fulbright bursu ile ABD'de cağdaş İngilizce eğitimi alıp İngilizce eğitiminde uzman olarak İstanbul Universitesi'nin Yabancı Diller bolumunde de 22 yıl universitede okutman olarak devletimize 31 yıl hizmet verip 1985 yılında emekli olduktan sonra ozel sektor Anakent Koleji'nde 6 yıl bolum başkanı, 4 yıl mudurluk yaptı.
42 yıl her seviyede eğitimin icinde oğrenmeye ve oğretmeye doyan eğitimci yonetici bir oğretmen Faruk Toktamış; uğraşları ve oğretim aşamalarım iceren ilham kaynağı olan anılarını, ozellikle genc oğretmenlere, oğretmen olmak isteyenlere ve tum okurlarına saygıyla sunuyor.
Sayfa Sayısı: 272
Baskı Yılı: 2008
Dili: Turkce
Yayınevi: Kastaş Yayınları
Kitap Adı: Eğitimin İcinde 42 Yıl Bir Oğretmenin Anıları Yazar: D. Faruk Toktamış Yayınevi: Kastaş Yayınları İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789752821118