Erkeklerin Beden Dili Ne Soyluyor?
Erkek arkadaşınızın yalan soylediğini sadece beden dili hareketlerine bakarak anlayabilirsiniz!
Uzmanlar, erkeklerin eylemler yoluyla sosyalleşmeyi oğrendikleri icin nasıl hissettikleri hakkında surekli sinyaller yolladıklarını soyluyorlar. Yapmanız gereken tek şeyse onları iyi gozlemlemek! İşte partnerinizin duşuncelerini anlamak icin dikkat etmeniz gerekenler:
Yalan soyluyor
İpucu: Burun veya kulaklarıyla oynar. Bir erkek yalan soylerken yakalanmaktan korktuğunda, kalp atışı genellikle artar ve burnuna, kulaklarına, alnına kan hucum eder; bu da kaşıntılı sızlama hissi yaratır.
Yapmanız gereken: Ona doğruyu soyletmek icin, en arkadaş canlısı surat ifadenizi takının. Sonra da suclayıcı bir tavırdan ziyade meraklı bir tavırla sorularınızı şekillendirin. Bir yalancı nadiren hikayesine dair onemsiz ayrıntılar verir, yani eğer onu yeterince dinleyecek kadar sabırlı olursanız, aklı karışabilir ve baklayı ağzından cıkarır.
Bir şey itiraf etmek istiyor, ustelik iyi bir şey değil
İpucu: Dudakları gerginleşir. Bir erkek bir şey soylemekten cekiniyorsa, ağzı gerilir ve acıp kotu haberi vermek konusunda kararsız olduğu icin dudaklarını birbirine bastırır. Coğu erkek, genellikle anlamayacağınızdan korktuğu icin bir şeyler saklar.
Yapmanız gereken: Sorularınız samimi geldiğinde, bu erkeklerin itirafta bulunması icin ortamı yumuşatır. "Gergin gorunuyorsun. Bana soylemek istediğin bir şey mi var” diye sormayı deneyin. Ne olursa olsun, sakin gorunmeye calışın. Bir erkeğin konuşurken sizin vereceğiniz reaksiyona gore soyleyeceklerini değiştirmemesi icin, notr bir ifade takınmalısınız.
Egosu yaralanmış
İpucu: Bileklerinden birini tutar. Sadece saatini duzeltiyor gibi gorunebilir ama bu kendini guvensiz hissettiğinin bir işareti olabilir. Kendini korumaya gectiğini, kollarına vucudunun karşısında konumlandırılmış bir kalkan gibi davrandığını fark edin.
Yapmanız gereken: Erkekler kendilerini birer super kahraman gibi hissetmeyi sever. Patronu tarafından azarlandığında ya da sizden kotu bir davranış gorduğunde, ozguveni sarsılabilir. Duyguları incindiğinde ya da belirli bir sorunu cozmeye calışırken erkekler kendilerini gucsuz hisseder. Konuyu duşunmesi ve kontrolu geri kazanması icin ona biraz yalnız zaman tanıyın.
İlişkiniz hakkında kararsız
İpucu: Elleri surekli meşgul gorunur. Yakınlaşmaktan uzak durur ve ellerini meşgul etmek size dokunmaktan kacınmasını sağlar. Kararını verene kadar fiziksel mesafe yaratmak erkeklerin genellikle duygu gelişimini sorgularken takındıkları bir tavırdır.
Yapmanız gereken: Uzerine gidin. "Birbirimize karşı acık olmayı seviyorum ama bana soylemediğin birşeyler olduğunu hissediyorum” deyin. Eğer baştan savmaya calışırsa, bastırın ve “Her ne ise başa cıkabilirim” deyin. Soylediklerinin sizi cıldırtmayacağına emin olduğunda, kendisini ifade etmekten cekinmeyecek ve konuşmaya başlayacaktır.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Erkekçe
- Erkeklerin Beden Dili Ne Soyluyor?