Gozlerinde bir daha konuşamayacakları ulkenin ozlemleri var...
'Niye geldiniz, kalanların kaderini paylaşırdınız?' sorusunu sormaya cesaret edemezdim. Yureklerinde Kuban Irmağı akan, Elbruz ruzgÂrını hÂl yuzlerinde hisseden insanlardan, bu soruları kuytularda saklamak gerektiğini hissederdim. Bu yaşlıların, cocukluklarındaki gercek ulkeleri artık masal diyarı olmuştu. Yine de hasretleri yakınma gibi değildi. Acıyı kutsamak gereksizdi, cunku acının ne olduğunu biliyorlardı. Kendilerini kabul eden ulkeye haksızlık etmek istemezlerdi, vefa duyguları vardı. Devletlerin, aralarındaki anlaşmalarla onları değiş tokuş malzemesi yaptıklarını duşunmezlerdi.
Bir daha geri donemeyecekleri ulkelerinin ozlemi ile yaşayan insanların icinde bulundukları durumun anlatıldığı bu kitapta, terk etmek zorunda kaldıkları vatan topraklarının zaman icerisinde bir masal diyarına donuşmesinin hazin oykusu ile sarsılacaksınız. Yazar zaman zaman cocukluk yıllarına yaptığı donuş ile de siz okurları, cocuk olmanın masumiyet anlarına taşıyarak, cocukluk yıllarındaki o gercek ulkeyi arayan yaşlı insanların ozlemlerinin derinliklerine surukluyor.
(Tanıtım Bulteninde)
Sayfa Sayısı: 272
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: Chiviyazıları Yayınevi
Kitap Adı: Marca'nın Cocukları Yazar: Onsun Yayınevi: Chiviyazıları Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786055708870