"Yazmak uzere olduğum bu cılgın, ama bir o kadar da basit hikayeye inanmanızı beklemiyorum. Kendi aklım bile, olanları apacık gorduğu halde, onları inkar ederken, sizden bunu beklemem delilik olur. Ama deli olmadığımı biliyorum, hayal gormediğimden de eminim. Yarın oleceğim icin bugun icimi dokmem gerek."

Edgar Allan Poe'nun gizemli ve karanlık dunyasına hoş geldiniz! Dehşeti, korkuyu, fantezi ile gerceklik arasındaki muğlaklığı, insanın karanlık yuzunu ve caresizliği anlatan Poe'nun tekinsiz oykulerine, bu kez Luis Scafati'nin eşsiz cizimleri eşlik ediyor. Buyuk bir ozenle kullandığı siyahın hakim olduğu cizimleriyle karanlık ve hassas bir dunyanın kapılarını aralayan Scafati ile duyduğu dehşet urperişini okuyucusuna iletmekte benzersiz bir dile sahip Edgar Allan Poe'nun oykuleri bir araya gelerek benzersiz bir atmosfer yaratıyor.

"Edgar Allan Poe'nun oykulerini cok sevdiğim icin gerilim filmleri yapmaya başladım."
Alfred Hitchcock

"Ona (Poe) 'Olağanustunun Kult Lideri' diyebilirsiniz."
Jules Verne

"Edgar Allan Poe, ona hayat veren nefesi uflemeden once dedektiflik hikayeleri neredeydi?"
Arthur Conan Doyle

"... Poe icin guc bela sanatcı diyebilirim, bana gore o cok buyuk bir biliminsanı."
D. H. Lawrence

Sayfa Sayısı: 116

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Kolektif Kitap
Kitap Adı: Kara Kedi Yazar: Edgar Allan Poe Yayına Hazırlayan: Evrim Oncul Resimleyen: Luis Scafati Cevirmen: Bilge Ceren Şekerciler Kapak Tasarımı: Kolektif Yayınevi: Kolektif Kitap İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786058667914