Hukuk fakultesinde oğretim gorevlisi olan Antonio Yammara, uğradığı bilardo salonunda gizemli bir adam olan Ricardo Laverde ile tanışır ve arkadaş olur. Fakat Antonio'nun tum sorularına rağmen Laverde, gecmişinden bahsetmekten ısrarla kacınmaktadır. Ta ki bir gun elindeki kasedi dinleyebileceği bir yer bulması icin yardım isteyene kadar. Kasedi dinleyip Şiir Evi'nden cıktıklarında, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrarlar. Laverde olur, Antonio ise şans eseri hayatta kalır. Olayın etkisini uzerinden atamayan, kendiyle ve gecmişiyle hesaplaşmaya başlayan Antonio, Laverde'nin hikÂyesinin İzini surerek Kolombiya'nın gecmişine ve karanlıkta kalmış sırlara doğru bir yolculuğa cıkar. Yaşarken farkına varamadıkları ortak gecmiş, Antonio ile Laverde'nin kaderini birleştirecektir.
VÂsquez, ona 2011 yılında İspanya'nın en prestijli edebiyat odullerinden; ALFAGUARA ODULU'NU kazandıran bu etkileyici romanında hafızanın peşine duşuyor. Duşunmeden yaşanabilir, diyor CortÂzar bir oykusunde, peki ya hatırlamadan yaşanabilir mi?
(Tanıtım Bulteninden)
Dili: Turkce
Yayınevi: Everest Yayınları
Kitap Adı: Duşen Şeylerin Gurultusu Yazar: Juan Gabriel Vasquez Cevirmen: Suleyman Doğru Yayınevi: Everest Yayınları İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786051415154