Ne mutlu Ali Kutay şairimizi Diyarbakır'lı şairler arasında gormek Kendisini başarılı yolculukta aramızda gormekten buyuk mutluluk duyduğumuz belirtmek isterim.
Mevlut Mergen

Ali Kutay genc kuşak şairleri icinde calışmalarıyla şiirlerimize yeni soluk kazandıran ileride şiiri ile ve sanatıyla kendinden sonra gelenlere ornek olabilecek başarılı bir şairdir. Umarız ki kendinden sonra gelenlere ornek olur.
Mehmet Ali Abakay

'Sessiz Olman Cığlık Olman Değil' mısralarını yazarken belki de sessizliği tasvip etmediğini duygularını şiirlerini kitaplaştıracağını duşunmemişti Ali Kutay Bey. Yepyeni bir soluk, kendini duygu akımına bırakması, Dicle Nehrini kıskandıracak ahenkte şiir yazması ve kitaplaştırması aramıza katılması Yazın Dunyasında 'ben de varım' demesi bizi de mutlu etmiştir. Diyarbakır Yazarlar Birliğini yeni bir heyecan bekliyor, daha nice heyecanlar bekleyeceği gibi... Kalemine, duygularına sağlık.
Fatma Ozturk

Toplumsal temada yazmış şiirlerini dostum Ali Kutay. Doğa, sevda, duygusallık, yalnızlık ve aşk temaları ile devam etmiş. Hayatta ne kadar soyut duygular, şekil, şema, renk cumbuşu varsa kÂğıda dokmuş. Ozlemler, yitirdikleri, dileklerini de unutmamış. Cınar ağacını da sığdırmış satırlarına, sevdayı da. Her duygunun tanımı yapmış. Evliya Celebi'nin Diyarbakır'dan gecerken soluklanmak icin uğradığı bir dukkÂndan izlenimlerini aktarması geldi aklıma; Ali Kutay dostumun şiirlerini daha kitaplaşmadan incelerken. Hangi muşteri geldiyse şiirsel bir uslupla ne almak istiyorsa istemiş, dukkÂn sahibi de aynı uslupla cevap vermiş. Duygu deryası ilham okyanusu kentim Diyarbakır'a yeni bir esere 'Hoş geldin' demek beni de heyecanlandırdı.
Suleyman Aydın

Sayfa Sayısı: 112

Baskı Yılı: 2012

Dili: Turkce
Yayınevi: Arı Sanat Yayınevi
Kitap Adı: Sorgusuz Sualsiz Yazar: Ali Kutay Yayınevi: Arı Sanat Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9789944742641