Toprak kokusundan buyuk şehre, gecekondu yaşamından barmenliğe, Alanyadan İsvece ve dunyanın 80 ulkesine! "Apaci" deyip de anlayamadıklarımızı modern bir masala donuşturmuş Angutyusun beklenen ikinci kitabı ile bu kez İngilteredeyiz.

Belki bir koşede olecektim. Ailem cesedime bile ulaşamayacaktı. Artık adım, soyadım, nereden geldiğim, nerelere gideceğim onemli değildi. Belki farkında değildim ama ben o gece sadece donuş biletimi yakmamıştım. Yalan dunyamı da yakmıştım. Kol gibi hayatın gercekleriyle baş başaydım artık, tek tabanca... Hani demiştim ya, masallar dinlemeden buyuyen cocukların masallar gibi hayatı olur. Madem masallar dinlemeden buyumuştum, oyleyse kendi masallarıma inanacaktım. Madem kendi masalımı yaşıyordum, o halde bana bir masal kahramanı lazımdı. Ben de kendi kendimin kahramanı olurum, dedim. Doğru mu yaptım, yoksa yanlış mı? Hic duşunmedim o gunden sonra. -Angutyus (kitaptan)

"Masalın bittiği yerde Apaci Masalı başlar."
Hakan Bıcakcı, yazar

"Sizi uzaklara goturup orada oylece bırakan bir masal, okuduğum en surukleyici kitaplardan birisi. Beklemediğiniz yerlerden vurursa sizi, ben karışmam. Faking Kebabman…"
Selcuk Erdem, karikaturist

"Angutyusun hikÂyesi bambaşka. Yazarlar kulubunun kapısından "bi arkadaşa bakıp cıkıcam" diyerek girmesini demiyorum. HikÂyesini internet uzerinden anlatışı, bunu yaparken tum edebi dogmaları kenara atıp hikÂyesini "sana" anlatması, "sozluk" gibi bir dinamiği bambaşka bir yazın oluşturma yontemine cevirmesi hÂl kalem elde kağıt başında bekleyenlere ibret olmalı."
ssg (Sedat Kapanoğlu), ekşi sozluk kurucusu)

Sayfa Sayısı: 229

Baskı Yılı: 2012

Dili: Turkce
Yayınevi: Okuyan Us Yayınları
Kitap Adı: Bir Apaci Masalı 2 - Kebabman Yazar: Angutyus Yayınevi: Okuyan Us Yayınları İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786054054893